Gece yarısı yüzde 40 zam geldi: Herkesin evinde var

Türkiye'de enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesi, firmaların ürün fiyatlarına zam yapmasına neden oluyor. Bu kapsamda, kuruyemiş sektörünün önde gelen markalarından Tadım, fiyatlarına yüzde 40 oranında zam yapacağını duyurdu. Türkiye Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, zamlı fiyatların yarından itibaren geçerli olacağını belirtti.

Gece yarısı yüzde 40 zam geldi: Herkesin evinde var

Türkiye'nin en büyük kuruyemiş üreticilerinden Tadım, enflasyon gerekçesiyle fiyatlarına yüzde 40 oranında zam yapma kararı aldı. Türkiye Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar’ın sosyal medya üzerinden duyurduğu bu zam, yarından itibaren geçerli olacak. Türkiye’de uygulanan parasal sıkılaşma politikalarına rağmen, enflasyonun yüksek seyretmesi ve firmaların art arda zam yapması vatandaşların bütçesini zorlamaya devam ediyor. Temmuz ayında sigara, alkol, gıda ve giyim gibi birçok ürün grubunda yapılan zamlar, bu artışların bir parçası olarak görülüyor. Tadım’ın yeni fiyatları, kuruyemiş seven tüketiciler için önemli bir maliyet artışı anlamına geliyor.

Bir yılı aşkın sürenin geride kalmasına rağmen, enflasyonda gözle görülür bir düşüş yaşanmazken, vatandaşlar gün aşırı her şeye zam gelmesinden dert yanmaya devam ediyor.

KURUYEMİŞ FİYATLARINA REKOR ZAM

Temmuz ayında sigara, alkol, gıda, giyim ve birçok kalemde art arda zam kararları alınırken, son zam haberi Türkiye'nin en çok tüketilen kuruyemiş üreticisi Tadım'dan geldi. Türkiye Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tadım çerez grubuna zam yapıldığını duyurdu.

Bu hafta itibarıyla uygulanmaya başlayacak olan güncel fiyat listesine göre kuruyemişlerin fiyatları yüzde 40'a varan oranda artırıldı. Güncel fiyat listesi ise şu şekilde...

Tadım, satış noktalarına yaptığı uyarıda kuruyemiş ürünleri için tavsiye edilen satış fiyatlarında yüzde 20 ile yüzde 40 oranında zam yapılmasını öngördü.

İşte Türkiye'de her gün milyonlarca paket satışı yapılan kuruyemiş ürünlerinin güncel fiyat listesi...

Badem İçi (45 gram) / Eski Fiyat: 26,40 TL - Güncel Fiyat: 33 TL
Karışık Kuruyemiş Festival (45 gram) / Eski Fiyat: 22,40 TL - Güncel Fiyat: 28 TL
Karışık Kuruyemiş Naturel (45 gram) / Eski Fiyat: 21,60 TL - Güncel Fiyat: 27 TL

Badem İçi (90 gram) / Eski Fiyat: 52,21 TL - Güncel Fiyat: 65 TL
Badem İçi (135 gram) / Eski Fiyat: 79,51 TL - Güncel Fiyat: 99 TL
İşlenmiş Kaju (75 gram) / Eski Fiyat: 45,45 TL - Güncel Fiyat: 60 TL

Karışık Kuruyemiş Festival (75 gram) / Eski Fiyat: 36,80 TL - Güncel Fiyat: 46 TL
Karışık Kuruyemiş Naturel (75 gram) / Eski Fiyat: 36 TL - Güncel Fiyat: 45 TL

Badem İçi (Aile Boyu) / Eski Fiyat: 104,41 TL - Güncel Fiyat: 130 TL
İşlenmiş Kaju (Aile Boyu) / Eski Fiyat: 83,34 TL - Güncel Fiyat: 110 TL