Geçen Yıla Göre Domates, Bu Sene Daha Mı Ucuz?

Domates fiyatlarındaki değişim vatandaşı şaşırttı. Vatandaşlar geçen senelere göre bu sene kışlık hazırlık amacıyla alınan domatesin daha uygun olduğunu ifade etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Geçen Yıla Göre Domates, Bu Sene Daha Mı Ucuz?

Kayserili vatandaşlar son günlerde kışa hazırlıklarını sürdürüyor. Domates, Kapya Biber, Patlıcan sebzeleri başta olmak üzere çeşitli sebzeler ile yapılan kışlık ürünler uygun saklama koşullarında uzun süre saklanabiliyor. 

En Çok Tercih Edilen Domates!

Kışlık hazırlıkların başında en çok ürün domates ile yapılıyor. Kurutması, salçası, menemenliği, acı sosu gibi çok çeşitli lezzetli hale getirilen domatesler bu sene vatandaşlar tarafından fiyatı uygun bulunan sebzeler arasında.

Geçen Sene Yapamadık!

Belediyelerin salça günlerinden faydalanarak salça yapmak için kolları sıvayan bir vatandaş şöyle konuştu: ‘Geçtiğimiz senede salça yapmak için niyetlendik ancak o zamanın parasal değeri ile domatesin kilosu yaklaşık 12-15 TL civarındaydı, vazgeçmiştik bu sene komşumla beraber yapıyoruz daha uygun geldi domatesin kilosunu 7 TL’den aldık.’ diye konuştu.  Vatandaşlar kilogram fiyatı olarak domatesin fazla değişiklik göstermese de geçtiğimiz seneki enflasyon verisi ile bu seneki alım gücünü kıyasladıklarında bu sene alım güçlerinin daha yüksek olduğunu ifade ettiler. 

Salçalık Domates Ne Kadar?

Kayseri genelinde satışı gerçekleştirilen salçalık domatesin kilogram fiyatı ortalama olarak 8-10 TL arasında değişiklik gösterirken,yerli domates olarak tarif edilen domatesin kilogram fiyatı 25-35 TL arasında farklılık gösteriyor.