Gelelim Sarımsağın Faydalarına...

Uzun yıllardır yemeklerimizi lezzetlendiren ve mutfakların vazgeçilmezi sarımsak hakkında çok bilinmeyen bilgileri sizler için derledik. Kimileri tarafından bol bol kimileri tarafından az az kullanılan, yenildiğinde kendini belli eden sarımsağın faydaları hakkında detaylar Kayseri Anadolu Haber, Kayseri haberlerinde…

Gelelim Sarımsağın Faydalarına...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarımsak, zamırsak, samursak,sarımsak ve latince ismi ile Allium sativum... Sarımsak tıbbi ve mutfakta kullanılan dayanaklı sebze olması hasebiyle tarih sahnesinde sıklıkla kullanılan bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Bu özelliği ona tarih sahnesi boyunca farklı isimler verilmesine neden oldu. 

Türkçe’de İlk Sarımsak…

Kâşgarlı Mahmud'un 11. Yüzyıl Dîvânu Lugâti't-Türk isimli eserinde sarımsak sebzesi, samursak olarak geçmektedir. Türk Dil Kurumu günümüz Türkçe ’sinde sarımsak olarak doğru yazımını belirtmiştir. 

Sarımsağın Faydaları;

Doğal ve sağlıklı bir çözüm olan sarımsak bilimsel çalışmalarla desteklenen ve yıllar boyu mutfaklarda başköşede duran geleneksel bir sebze peki hangi faydaları bünyesinde barındırıyor?

*Sarımsak, içeriğindeki antioksidanlar ve antibakteriyel özellikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı  direnci artırır.
*Düzenli sarımsak tüketimi, kan basıncını düşürerek kalp sağlığını korur. Kan akışını iyileştirir ve kolesterol seviyelerini düzenler.
*Sarımsağın bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğu da ifade edilmektedir.
*Enfeksiyonlara karşı mücadele eden, zayıflatıcı etkiye sahip olan ve antioksidan kaynağı olan sarımsağın faydaları saymakla bitmemekte ve sağlıklı bir besin kaynağı olarak hayatımızda yer almaktadır. 

Kayseri’de Sarımsak Fiyatları Nasıl?

Yeni mahsul döneminde olunulması, sarımsak fiyatlarını belli bir seviyede sabit tutuyor. Sarımsağın kg fiyatı 90-120 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Marketlerde ise fiyatlar paket, ambalaj ve sarımsağın menşei ülkeye göre değişkenlik gösteriyor. Vatandaşlar mevsiminde aldıkları sarımsakları uygun saklama koşullarında saklayarak uzun bir süre tüketebiliyor. 

*Bu haberde verilen bilgiler sağlık açısından tavsiye niteliğinde olmayıp bilgilendirme amaçlıdır, sarımsak tüketiminin tedavi amaçlı tüketilmesi öncesinde uzman bir doktora danışılması sizin için yararlı olacaktır.