Geleneksel Türk Mutfağı – Ayvalı tahinli yaprak sarması tarifi

Kayseri'nin zengin yemek kültürü ve tarihi lezzetlerinden oluşan Kayseri Mutfağı, birçok yemek tarifiyle ünlüdür. Ayvalı tahinli yaprak sarması Kayseri'ye özgü ancak az bilinen bir yemek tarifidir. Peki, Geleneksel Türk Mutfağına ait ayvalı tahinli yaprak sarması nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Geleneksel Türk Mutfağı – Ayvalı tahinli yaprak sarması tarifi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin zengin yemek kültürü ve tarihi lezzetlerinden oluşan Kayseri Mutfağı,  birçok yemek tarifiyle ünlüdür. Ayvalı tahinli yaprak sarması Kayseri’ye özgü ancak az bilinen bir yemek tarifidir. Peki, Geleneksel Türk Mutfağına ait,  lezzetli ve sağlıklı bir tarif olan ayvalı tahinli yaprak sarmasının tarifi Kayseri Anadolu Haber’de…

İsminden de anlaşılacağı üzere her zaman yaptığımız yaprak sarmasından farklı olarak bu tarifin içinde ayva ve tahin bulunuyor. Kayseri'nin Talas İlçesi'ne ait bu yemeğin tarifi işte şöyle...

Malzemeler

250 gr. asma yaprağı
2 adet ayva
1 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı margarin
2 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı kuru nane
Karabiber
500 gr kuru soğan
Tuz
2 su bardağı su
Sıcak su
1 adet dilimlenmiş limon

Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayın.
İçine ayva rendeleyin.
Kesme şeker, tuz, karabiber, nane ve sanayağın yarısı, 1 saat sıcak suda bekletilmiş ve yıkanmış pirinçle iyice karıştırılır.
Yapraklar bol suda yıkanır ve haşlanır.
Yapraklar açılıp hazırlanan içten bir çorba kaşığı dolusu koyulur.
Sarılıp bir tepsiye dizilir.
Üzerine kalan sanayağ eritilerek gezdirilir.
2 bardak su konulur.
200 derecedeki fırında 25 dakika pişirilir.
Soğuyunca servis tabağına alınır.
1 su bardağı tahin üzerinde gezdirilir.
Limon dilimleriyle süslenir. Afiyet olsun