Genç MÜSİAD 'da Yelkenoğlu dönemi

14. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilen Genç MÜSİAD 'ın yeni başkanı Hacı Mustafa Yelkenoğlu oldu. Genel kurulda konuşan Yelkenoğlu, 'Kayseri 'de Genç MÜSİAD'ı en güzel şekilde temsil edecek, başkanlarımızın yukarılara çıkardığı çıtayı asla yere düşürmeyeceğiz. Genç MÜSİAD Kayseri olarak her alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.' dedi.

Genç MÜSİAD  'da Yelkenoğlu dönemi

Genç MÜSİAD Kayseri 14. Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurula AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atcı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, KAYÜ Rektörü Kurtuluş Karamustafa ve çak sayıda iş adamı katıldı.

 

Görevini yeni başkan Hacı Mustafa Yelkenoğlu 'na devreden Kadir Andaç, " Genç MÜSİAD kalkınmanın teminatıdır. Kalkınma yolunun takipçisidir. Genç MÜSİAD değişimin ve yenilenmenin simgesidir. MÜSİAD bugündür. Genç MÜSİAD gelecektir. Genç MÜSİAD her yıl artan bir başarı ile sivil toplum eğitimleri teşkil etmektedir. Gençliğin verdiği enerjiyi MÜSİAD tecrübesiyle zenginleştiren Genç MÜSİAD üyeleri geleceğin iş dünyasına, sivil toplum  kuruluşlarına ve  dünya gündemine hazırlanmaktadır. Bizler de bu yolda kendine yön verecek olan gençlerin geleceğe yönelik genel anlamda, gelişim ve değişimler karşısında ufku, geniş vizyon sahibi bir yaşam olarak benimsemiş geleceğin iş adamları için elimizden gelen çabayı gösterdik. Görevimiz süresince aklımızın erdiği, gücümüzün yettiğince MÜSİAD’ın değerleri ve hedefleri doğrultusunda emek sarf ettik. Şiarımız her zaman gönüllere dokunmak oldu. Bugün genel merkezimizde Osman başkanımızdan emaneti olarak devraldığım görevimi devrederek bu onurlu toplumun geneli omuzlayan yönetim kurulu üyelerine, sektör kurulu yönetim kurulu üyelerine ana kadromuza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Görev süremiz boyunca bizlere her zaman dostuyla ve liderliğiyle Önder olan kıymetli yunus Furkan Akbal başkanımıza teşekkür ediyorum. Genç MÜSİAD ailesinin içerisinde görevimi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Her zaman gururla taşıdığım bu bayrağı bugün burada yeni başkanımız Hacı Mustafa Yelkenoğlu başkanımıza devrediyorum. Yeni dönemde görev alacak başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize başarılar diliyorum." dedi.

 

Görevi Başkan Kadir Andaç’tan devralan Hacı Mustafa Yelkenoğlu ise, “Eskiler der ki önce yoldaş sonra yol. Bizi bu yola çıkmamıza vesile olan büyüklerimiz ve genel başkanımız olmak üzere olmak el ele gönül gönüle vererek işimizin ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız.  Genç MÜSİAD’ımızın da 2015 yılından beri görev alan hizmet eden kutlu davasının bir gönüllü hizmetkarı olmaktan ne kadar gurur duyduğumu tarif edemem. Rabbime şükürler olsun ki hizmetkarımızı derecesini bir nebze daha artırdı. Amacımız şehrimize aynı davada yolculuk ettiğimiz kardeşlerimize ve tabi ülkemize sadece ticari anlamda değil, bununla birlikte sosyal, kültürel ve elimizden gelen akıl ve alın terimiz her zerresini bu yollar ancak nitelikli katma değerli yüksek olan ve en önemlisi de gönüllere dokunan, orada yerden ve her hatırlatan işler yaparak üstümüze düşeni yapmak olacaktır. Ali şeriatı der ki, “Fakirlik aç kalmak değildir, asıl fakirlik düşünmeden geçirilen günler ve gecelerdir.” Bizden önce görev alan başkanlarımız gibi şimdi görev yapan tüm başkanlarımız yönetimindeki kardeşlerimiz gibi biz de inşallah buradan sizlere söz veriyoruz. Düşünmeden geçireceğimiz bir gece veya  bir an bile olmayacak ve Kayseri 'de Genç MÜSİAD’ı en güzel şekilde temsil edecek, başkanlarımızın yukarılara çıkardığı çıtayı asla yere düşürmeyeceğiz. Genç MÜSİAD Kayseri olarak her alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eskilerin Allah derdini artırsın duasına canı gönülden amin diyoruz. Zira biliyoruz ki dertsiz adam boş adamdır. Bugün herkesin farklı konularda dertlerinin olduğunu, asıl meseleyi dert edinmek olduğunu, bilincinde çalışmak, çalışmak için yönetimimizle birlikte gayret edeceğiz. 2 günü birbirine eşit olan ziyandadır hadisi şerifini düstur edinerek ya bismillah diyerek konuşmamı burada sonlandırıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

>>Selma Kösedağ