Genç, 'Şehrimizin dört çıkışında otoyola sahip değiliz'

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Kayseri'deki güncel sorunları dile getirerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Abdulkadir Uraloğlu'na seslendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberleri…

Genç, 'Şehrimizin dört çıkışında otoyola sahip değiliz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesinde yaptığı konuşmada Kayseri’nin otoyolları hakkında konuştu. 

Genç, 1,5 milyonluk nüfusa sahip, 4 milyar dolar ihracat rakamına ulaşan, 4 üniversiteye ev sahipliği yapan Kayseri'mizin otoyol sorunu artık çözülmeli diyerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Abdulkadir Uraloğlu’na seslendi.

Kayseri'nin 4 çıkışında otoyol bulunmadığının altının çizen Genç; 'Sayın bakanım seçim bölgem Kayseri bildiğiniz gibi 1,5 milyon nüfusu var. Sanayi, ticaret ve turizm de çok önde gelen şehirlerimizden bir tanesi... Yaklaşık 4 milyar dolarlık ihracata sahip ve 4 üniversiteyi barındırıyor ve ne yazık ki şehrimizin dört çıkışında otoyola sahip değiliz. Ankara, Niğde ve Adana’ya otoyolumuz var, Konya otoyolu da var. Fakat Kayseri otoyolu Kırşehir'e geldiğimizde son buluyor. Kırşehir'den sonra yine eski hatlardan Kayseri'ye ulaşılıyor. Yaklaşık 150 kilometrelik bir bölüm. Bizler Kayserili millletvekili olarak, Kayseri halkı olarak, Kırşehir - Kayseri arasına doğru otoyolun gerçekleştirilmesinden son derece mutlu olacağımızı ifade ediyorum. Bütçemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.' ifadelerine yer verdi.