Genç'ten acılı aileye ziyaret…

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, geçtiğimiz günlerde tramvay altında kalarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Harun'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Genç'ten acılı aileye ziyaret…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, geçtiğimiz günlerde tramvay altında kalarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Harun Can’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak baş sağlığı diledi.

Alparslan Mahallesi, Sema Yazar Parkı tramvay durağına arkadaşlarıyla bariyerlerden atlayarak giren 15 yaşındaki Harun Can, güvenlik görevlisini görerek panikledi.  Tekrar tramvay durağından çıkmak isteyen Harun Can, raylara atlayınca şehir merkezi istikametine giden 3831-B numaralı tramvayın altında kalarak, hayatını kaybetti.

Genç'ten acılı aileye ziyaret…

Milletvekili Aşkın Genç, sosyal medya hesabından yaşanılan bu olaya, ilk ve son olmayacak diyerek şöyle demişti: “Ülkemizde yaşanan derin yoksulluk en çok çocuklarımızı ve gençlerimizi etkiliyor. En güzel çağlarında gençlerimiz cebinde tramvay parası olmadan hayattan kopuyor.  Yeterli beslenemeyen milyonlarca çocuğumuz, gelecek kaygısı yaşayan milyonlarca gencimiz, atama bekleyen, iş arayan üniversite mezunlarımız... Üzülerek söylüyorum ki; Harun yavrumuz ilk değil son da olmayacak. Bir kent vatandaşının rahatı için yönetilmiyorsa, yerel yönetimler kendi reklamları için bol keseden harcıyorsa; çocukların, gençlerin, büyüklerimizin sesi duyulmuyorsa yöneticiler büyük bir yanlışın içindedir. Yöneticilik, "Halka hizmet Hakk'a hizmettir" anlayışıyla yapılmıyor demektir.”

Genç'ten acılı aileye ziyaret…

‘Çocuklarımızı yok yere kaybetmek hepimizi derinden üzüyor’

Hayatını kaybeden Harun Can’ın acılı ailesini ziyaret eden Genç, o anları sosyal medya hesabından paylaşarak üzüntüsünü dile getirdi.

Genç'ten acılı aileye ziyaret…

Harun Can’ı kaybettik, başka Harunları kaybetmeyelim diyen Genç: “Geçtiğimiz cumartesi günü Melikgazi ilçemizde tramvayın altında kalarak hayatını kaybeden Harun Can yavrumuzun ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Türlü emek ve fedakârlıkla büyüttüğümüz çocuklarımızı yok yere kaybetmek hepimizi derinden üzüyor. Hepimizin üzerinde düşen görev geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak ve onların gelecek kaygısı yaşamadan büyümesidir. Harun Can'ı kaybettik, başka Harunları kaybetmeyelim.” ifadelerine yer verdi.