Genel Merkezi Kayseri'de olan dernek dikkatleri üzerine çekiyor!

1915 Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği gerçekleştirdikleri faaliyetler de Kayseri'de ön plana çıkıyor. Kendi için kurdukları ve zamanla büyüyerek devam ettirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile Kayseri'de gençlere ışık tutuyorlar.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Genel Merkezi Kayseri'de olan dernek dikkatleri üzerine çekiyor!

1915 Çanakkale Savaşı Şehit ve Gazi Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği bünyesinde gerçekleştirdiği faaliyetlerle ön plana çıkıyor. Kendi içinde kurdukları kadın kooperatifleri ve tiyatro ekipleriyle Kayseri’de sosyal sorumluluk faaliyetlerine katkıda bulunuyorlar.

Tiyatro ekibi yöneticisi İkra İpek Yağar, hedeflerinin gençlere vatanı, milleti ve bayrağı unutturmamak olduğunu ifade ederek, ‘Derneğimiz kurulduğundan beri sekiz yıldır düzenli olarak bu tiyatrolarımızı, seminerlerimizi, programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Son üç yıldır da İl Milli Eğitimle Valilik onaylı bir protokol imzaladık. O protokol doğrultusunda artık okul Tiyatro ekipleri kuruyoruz. Ve oradan öğrencilerimizi çoğaltarak gençlerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bizim her yaşa yönelik programlarımız mevcut. Bugün bir rehabilitasyon merkezimize gideceğiz yüz boyama yapmak için. Onun haricinde anaokullarına, kreşlerine, ilkokullara, ortaokullara okullardan gelen talepler üzerine bir program gerçekleştiriyoruz. Ne isterlerse onları yapabiliyoruz’ ifadelerinde bulundu.

Kayseri'de de şubesi bulunan dernek dikkatleri üzerine çekiyor!

Ekibin tamamen gönüllülerden oluştuğunu ifade eden Yağar, ‘Bizim en büyük avantajımız tüm gençlerimizin gönüllü olması. Hepsi gönüllü olarak buraya geliyorlar. Çünkü onlar da kendi yaşıtlarına, kendi arkadaşlarına bir şeyler anlatmaya, bir şeyler katmaya çalışıyorlar. Bunun için hep beraber sekiz yıldır dernekte uğraşıyoruz gönüllü olarak. Gençlerimize nereden geldiğimizi, hangi topraklardan geldiğimizi bu vatanın nasıl kazanıldığını anlatmak için uğraşıyoruz. Buna yönelik de tiyatrolar gerçekleştiriyoruz. Ama tabii ki tiyatronun tek amacı tarih değil. Tiyatroda, sosyal sorumluluk projelerimiz var. Çocuklarımıza ne katabiliriz? Bu gelecek için ne yapabiliriz? Sosyal olarak ne etkinlik yapabiliriz? Hangi konularda insanlara bir şeyler anlatabiliyoruz? Yardımcı olabiliriz. Bunları göstermek, bunları anlatmak için uğraşıyoruz. Çocuklarımız asker, gerek asker kıyafetleriyle, gerek bindallılarıyla, gerek hemşire kıyafetleriyle çok güzel programlar sergiliyorlar. Bu programlarımızın içinde her çeşit programımız mevcut. Yüz boyamasıdır, çocuk oyunlarıdır, çocuk etkinlikleridir, büyük oyunlarıdır, tarihi oyunlardır. Her şey elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz’ dedi.

Kayseri'de de şubesi bulunan dernek dikkatleri üzerine çekiyor!

Tiyatro ekibinde gönüllü olarak çalışan öğrenciler hem dernek faaliyetlerine yardım ediyor hem de etkinliklerde başrol oluyorlar. Bu dernekte aile gibi olduklarını ifade eden öğrenciler, etkinliklerin eğlenceli geçtiğini ve dernekte çalışarak kendilerini geliştirdiklerini ifade ediyor.