Geri Sayım: Başladı - 31 Aralık Son Gün!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesinin duyurusunu yaptı. Detaylar haberimizde...

Geri Sayım: Başladı - 31 Aralık Son Gün!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi gerektiğini duyurdu. Ehliyetlerini henüz yenilememiş olan sürücüler için son başvuru tarihi merak konusu oldu. Yeni sürücü belgesi başvuruları nüfus müdürlükleri üzerinden yapılırken, randevular internet ve Alo 199 destek hattı aracılığıyla alınabiliyor. Peki, ehliyet yenileme işlemi ne zaman sona erecek?

Ehliyet Yenileme İçin Son Gün Ne Zaman?

Eski tip ehliyetlerini yenilemek isteyen sürücüler için belirlenen son başvuru tarihi yaklaşıyor. Yıl sonuna kadar sürücü belgesini değiştirmek isteyenler, işlemlerini zamanında tamamlamak zorunda. Belirlenen son tarih ise 31 Aralık 2024 olarak açıklandı. Bu tarihten sonra eski ehliyetler geçerliliğini yitirecek ve yenileme işlemleri, normal harç bedelleri üzerinden yapılacak.

Genel Müdürlükten Açıklama

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 31 Aralık 2024’e kadar eski tip ehliyetlerin yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi gerekiyor. Başvuru sırasında sağlık raporu, biyometrik fotoğraf ve 15 lira yenileme ücreti talep ediliyor. Bu tarihten sonra eski ehliyetler kullanım dışı kalacak.