Gesi, Germir, Hisarcık ve Kayseri'nin diğer bahçeleri - Toprağa atın gitsin!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kayseri'de bahçeler yeşerdi. Kentte kimi vatandaşlar ektikleri bahçelerde mahsul toplamaya başlarken kimi vatandaşlar da yeşilliğin tadını çıkardı. Ancak bir sorun var. Bu sorun nasıl çözülecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Gesi, Germir, Hisarcık ve Kayseri'nin diğer bahçeleri - Toprağa atın gitsin!

Kayseri'de bazı bahçeler ürün vermeye başlarken bazı bahçeler de yeşillik içinde çiçeklenmeye başladı. Kentte meşhur olan bağ evlerinin yanı sıra apartman çevresini de yeşillendirmek isteyen ve özellikle zemin katta oturan vatandaşları bir konuda rahatlatacak çözüm de çok basit.

Kayserililer bağ ve bahçe evine yoğun ilgi gösteriyor. Bunun yanı sıra apartmanda yaşayan vatandaşlar da bina çevresinde bir bahçe oluşturup yeşertmeye çalışıyor. Özellikle büyük balkona sahip vatandaşlar da bahçeyi balkona taşıyor.

Bu yeşilliğin yanı sıra bahçelerde böceklenme veya haşere gibi sorunlar oluşabiliyor. Bu böceklenme zaman zaman evlere de geçebiliyor. Bunun karşılık çözüm arayan vatandaşlar da araştırma yapıyor.

Gesi, Germir, Hisarcık ve Kayseri'nin diğer bahçeleri - Toprağa atın gitsin!

Çözüm kalıp sabun!

Sıcak havalarla birlikte bahçelerde sıkça sulama yapılabiliyor. Bununla birlikte bahçelerde yoğun şekilde böceklenme veya sineklenme oluşabiliyor. Bu hem vatandaşlara rahatsızlık verirken hem de mahsul toplanan bahçelerde sıkıntı oluşturabiliyor.

Bir kalıp sabunun bu sorunu kolayca çözebileceği belirtiliyor. Bahçeye bırakılacak bir kalp sabunun vatandaşlardan ve bahçeden haşereleri uzak tutacağı ifade edilirken aynı zamanda bahçeye güzel koku yayacağı da söyleniyor.