Gezeravcı 'Benim buraya gelmemi sağlayan bayrağım'

Texas'ta bulunan Axiom Uzay Geliştirme tesisinde, Axiom-3 ekibine canlı bağlantı gerçekleştirildi. Ax-3 Komutanı Michael Lopez Alegria ve Uzay Mekiği Sefer Uzmanı Astronot Alper Gezeravcı ile görüşme sağlandı. Gezeravcı 'Benim buraya gelmemi sağlayan bayrağım' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Gezeravcı 'Benim buraya gelmemi sağlayan bayrağım'

Texas’ta bulunan Axiom Uzay Geliştirme tesisinde, Axiom-3 ekibine canlı bağlantı gerçekleştirildi. Ax-3 Komutanı Michael Lopez Alegria ve Uzay Mekiği Sefer Uzmanı Astronot Alper Gezeravcı ile görüşme sağlandı. Gezeravcı; ‘Benim buraya gelmemi sağlayan bayrağım’ dedi.

Axiom Uzay Geliştirme tesisinde, Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ile canlı görüşme sağlayan Sonya Gavankar Mckay, Alper Gezeravcı’ya Uzay yolculuğu ve yanında götürdüğü eşyalar ile ilgili sorular sordu.

Alper Gezeravcı’ya, kanatları olmadan uçmanın nasıl bir duygu olduğu sorusu yöneltildi.

Gezeravcı; ‘İnanılmaz. Kanatlara ihtiyaç duymadan ve herhangi bir sınırlama olmaksızın, bütün boyutlardaki tüm alanı kullanabilmek ve dördüncü boyutun da farkında olmak inanılmaz.’ ’Dragon’dan başlayarak, komutanımızın Dragon’un içindeki şeyleri almamız için bizi serbest bıraktığı ilk andan itibaren inanılmaz bir duyguydu. İlk saniyeden itibaren inanılmaz ir duyguydu.’ İfadelerini kullandı.

Alper Gezervacı, şans eseri dünyayı ilk gördüğü yerden bahsetti;

Gezeravcı; ‘Şans eseri Endonezya’ydı, okyanusta bazı adalar vardı. Çok güzellerdi bilirsiniz, bu güzel okyanusun ortasında parlıyorlardı. Etrafa dağılmış bulutların güzel beyazlığı ile birlikte harika bir renk uyumu. İnanılmaz bir duygu. Hem onu ilk gördüğümüz an, hem de dünyanın eğimi.’ cümlelerini kullandı.

Alper Gezeravcı yanında götürdüğü eşyalardan bahsetti.

Gezervavcı; ‘Türk Yörük kültürüne ait bazı semboller getirdim. Bir takım aile fotoğraflarım ve ilk filomun uçuş pedleri. Bunlar benim getirdiğim eşyalar. Ve benim buraya gelmemi sağlayan bayrağım.’ dedi.

Gezeravcı 'Benim buraya gelmemi sağlayan bayrağım'