Gıda hilesi yapan firmalara asıl cezayı tüketici kesti!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı tağşiş yapan firmalar listesi, tüketicileri harekete geçirdi. Hileli ürün satan firmaların satışlarının bıçak gibi kesildiği öğrenildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Gıda hilesi yapan firmalara asıl cezayı tüketici kesti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/gkdç sitesi üzerinden gıda ürünlerinde tağşiş yapan firmaların listesini yayımladı. Türkiye genelinde pek çok markanın ürettiği üründe belirtilen ham maddenin dışında içerikler bulundu. 

Kayseri’de 45 firma hile yaptı

Medyada yer alan gıda ürünlerinin ünlü markalara ait olması da tüketicilerde büyük şaşkınlık yaratırken, kamuoyuna ifşa edilen ürünlerde kullanılan malzemeler pes dedirtti. Kaş peynirde yağı ve nişasta, pul biberde boya tespit edilirken, dana eti diye satılan etin domuz eti veya tek tırnaklı veya kanatlı eti tespit edildi. En çok da yurt genelinde üretilen sucuk ürünlerinde tağşiş yapıldığı belirlendi. Kayseri’de 45 firmanın ürettiği ürünlerde hile yaptığı açıklandı. 

Cezaya aldırmıyorlar

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamaya göre, yıl boyunca 1 milyona yakın denetim yapıldı ve 16 bin uygunsuzluk tespit edildi. 368 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulurken, 771 milyon lira idari para cezası kesildi. Buna rağmen firmaların, verilen cezayı göze alarak, daha fazla kar elde edebilmek için benzer yola başvurmaya devam ediyor.

Tüketici cezayı kesti

Bakanlık yetkilileri, bu işletmelere asıl cezayı ise vatandaşın kesmesi gerektiğini belirterek, ‘tüketimden gelen hakkınızı kullanın’ uyarısında bulundu. Kayseri’de ürünlerinde tağşiş yapan firmaların adı meydana yer aldıktan sonra satışlarında bıçak gibi kesilmeler olduğu ve tüketicilerin bu firmaları cezalandırdığı öğrenildi.