Giden bir kez daha gidiyor!

Kayserililer, hafta sonlarını bazen şehir dışına çıkarak Bolkar Dağları'nda geçiriyor. Kış ve yaz turizmine uygun bu bölge, ziyaretçilere muhteşem doğa manzaraları sunuyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Giden bir kez daha gidiyor!

Kayserililer, stres atmanın en güzel yolunu bulmuş durumda.

Doğasever, birçok vatandaş, hafta sonlarını şehir dışındaki doğa harikalarını keşfederek geçiriyor. Bolkar Dağları, bu gezginler için oldukça cazip bir yer haline geldi.

Kış Turizminin yükselen yıldızı: Bolkar Dağları

Bolkar Dağları, Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Kış Turizm Merkezi’ programı kapsamında, hem kış sporları tutkunlarına hem de doğa severlere hitap ediyor. 3524 metre yüksekliği ile ziyaretçilere unutulmaz manzaralar sunan dağlar, özellikle kayak için ideal koşullar barındırıyor.

Giden bir kez daha gidiyor!

Gizemli göller ziyaretçilerini cezbediyor

Dağlar, aynı zamanda buzul gölleriyle ünlü. Karagöl ve Çinili Göl, dağın zirvesine tırmanmak isteyen macera severler için en uygun zamanın ilkbahar ve yaz ayları olduğu biliniyor . Ağustos ayında da bu göller, ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle, dünya üzerinde sadece Karagöl çevresinde bulunan ve ötmeyen bir kurbağa türü, doğaseverler için büyük bir ilgi odağı oluşturuyor.

Giden bir kez daha gidiyor!

Kayseri’den 3 saat uzaklıkla bulunuyor

Bolkar Dağları’na ulaşım oldukça kolay. Kayseri’den sadece 3 saatlik bir mesafede bulunan bu turizm noktası, hafta sonu kaçamakları için ideal bir tercih. Böylece, doğa tutkunları için hem yakın hem de keşfedilmeye değer bir destinasyon olarak öne çıkıyor.