Gönüllü Kuruluşlar, Ekim Ayı İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi

Gönüllü Kültür Kuruluşları, Ekim ayı istişare toplantısı için MÜSİAD Kayseri Şubesi'nde bir araya geldi. Elliden fazla sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantıya, MÜSİAD Kayseri Şubesi ev sahipliği yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Gönüllü Kuruluşlar, Ekim Ayı İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gönüllü Kültür Kuruluşları Ekim ayı istişare toplantısı için Müsiad Kayseri şubesinde bir araya geldi.

Elliden fazla Sivil Toplum Kuruluşunun katılıp, Müsiad Kayseri şubesinin ev sahipliği yaptığı kahvaltı toplantıda açılıştan sonra ilk konuşmayı Rusya şube başkanı Ferhat Akmerler yaptı.

Akmermer gönüllü kuruluşlara ev sahipliği yapmaktan memnun kaldıklarını bildirdi. Sözlerinin devamında Müsiad’ın kuruluşuna öncülük eden eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, eski Başbakan ve Cumhurbaşkanlardan merhum Turgut Özal'ın emeğinin unutulmayacağını söyledi.

28 Şubat döneminde haksız ve adaletsiz uygulamalara maruz kaldıklarını da söyleyen Akmermer bugün 81 il ve birçok ülkede bulunan şube ve temsilcilikleri ile Türk sanayiine üretimine, Ticaret ve ihracatta önemli katkılar sunduklarını söyledi.

Akmermer’den sonra bilgilendirme konuşması yapan Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Ahmet Taş İsrail'in bir yıldan bu yana devam eden Gazze Filistin ve Lübnan soykırımı ve soykırımın yıl dönümü sebebiyle Kayseri ve Türkiye genelinde yapılacak etkinlikler, Ülkemizde yaşanan muhacirlerin çocuklarının okul problemi, Kayseri'de 30 Haziran 1 Temmuz Akşamları Suriye'li sığınmacılara yapılan saldırılarda yaşanan mağduriyetlerin Tazmin edilmesi, sivil kurumların bürokrasi ile ilişkileri, ilimizde yeni kurululan Kent Konseyi ve çalışmaları konusunda bilgiler verdi.

Katılımcı kurumların duyuruları ve taleplerinin ardından, Diyanet Sen Şube Başkanı Mehmet Yurdakul'un yaptığı duaya Amin denmesi ile Ekim ayı istişare toplantısı sona erdi.Gönüllü kuruluşlar Ekim ayı toplantısına katılan kurum temsilcileri, Müsiad yöneticileri ile birlikte topluca fotoğraf çektirdiler.