Gönüllü kuruluşlardan Van ziyareti

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları İcra Heyeti ve üyeleri Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde uzun süre Genel Sekreterlik görevini yürüttükten sonra Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne getirilen Mustafa Yalçın'a hayırlı olsun demek, bölgedeki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip tanışmak ve görüş alışverişinde bulunmak için Van iline nezaket ziyareti gerçekleşti.

Gönüllü kuruluşlardan Van ziyareti

14 kişiden oluşan gönüllü kuruluşlar ekibi 9 Kasım Perşembe günü öğle namazına müteakip Kurşunlu Cami önünden hareketle yola çıktı. İlk molasını Malatya’da veren Gönüllü Kuruluşlar ekibi Malatya Belediye memurları Sendikası (BEM-BİR-SEN) Malatya Şubesi yöneticileriyle akşam yemeğinde bir araya gelerek tanıştı ve görüş alışverişinde bulundu. Akşam namazını da burada kıldı.
Malatya’dan yoluna devam eden ekip Elazığ, Bingöl ve Muş illerini geçerek 10 Kasım Cuma günü gece 01.00 sularında Bitlis’e ulaşarak EREN Üniversitesi konuk evinde konakladı. Sabah kahvaltısını burada yaptıktan sonra Diyanet-Sen Bitlis Şube Başkanı ve Batman Özgür-Der yöneticileriyle birlikte tarihi Bitlis şehrinde şehir turu atmanın ardından Van’a ulaşmak için Tatvan’ı geçerek yola devam etti. Saat 11.00 civarında Van’a ulaşan Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları ekibi doğruca Van Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Büyükşehir Belediyesi’nde ekibi, Genel Sekreter Mustafa Yalçın karşıladı. Kısa bir sohbetten sonra Belediye Mescidinde personelle birlikte Cuma namazı kılındı. Namaz sonrası Genel Sekreter Mustafa Yalçın’ı makamında ziyaret eden ekip, hayırlı olsun dileklerini iletip başarılar dileyerek hediye takdiminde bulundu.
Daha sonra Mustafa Yalçın’la birlikte Edremit ilçesine geçen ekip buradan Belediye’ye ait feribotla Akdamar Adası’na geçerek incelemelerde bulundu. Burada bulunan tarihi Ermeni Kilisesi hakkında bilgiler aldı. Birlikte çay içerek Van Gölü’nün doyumsuz güzelliğini izlediler. Akdamar Adası dönüşünde Diyanet Vakfı Van Şubesi’ni de ziyaret eden Gönüllü Kuruluşlar ekibi Van Müftüsü Nimetullah Arvas’ı da ziyaret edip sohbet etti ve başarılar diledi.
Müftü Nimetullah Hocayı ziyaretinin ardından Van Gökkuşağı Derneği’nde, Van ili Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileriyle bir araya gelen gönüllü kuruluşlar ekibi tanışma görüşme istişare etme ve fikir alışverişinde bulunma imkânını da buldu.
Van Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yapılan görüşmenin ardından Van İskelesi’ni de gezen gönüllü kuruluşlar ekibi geceyi İskele Öğretmen Evi’nde geçirdi. Ekip, Mustafa Yalçın ile yapılan kahvaltının ardından ayrıldı. Van Kalesi, Şehir Turu ve Van Kedi Evi ziyaretlerinin ardından dönüşe geçerek kıyı boyunca Van Gölü’nü seyrederek Erciş üzerinden Bitlis’e bağlı Adilcevaz İlçesi’ne geldiler. Burada öğretmenevinde Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelip tanışıp çay içen ekip yoluna devam ederek Ahlat İlçesi’nde Selçuklular, İlhanlılar ve Osmanlılar döneminde kalan tarihi mezarlığı ziyaret ederek dua etti sonrasında ziyaretten sonra yollarına devam edip Tatvan’a ulaştı.
Tatvan’da Özgür-Der Tatvan Şubesi Kurucu Başkanı Sinan Bey tarafından karşılanan ekip ikindi namazını burada kılıp dernek çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra ikram edilen yemeğin ardından Muş’a ulaşmak için vedalaşıp ayrıldı.
Muş’ta Belediye Başkanı Feyat Asya ve Diyanet-Sen Şube yetkilileri tarafından karşılanan gönüllü kuruluşlar ekibi Başkanın makamında güzel bir sohbet gerçekleştirdi. Birlikte içilen çay ile karşılıklı hediye takdimi ve Belediye çalışmaları hakkında alınan bilgilerden sonra gezi ekibi Elâzığ’a ulaşmak için Bingöl’den transit geçerek yoluna devam etti.
Gece 10.30 sularında Elazığ’a ulaşan Gönüllü Kuruluşlar ekibini Elazığ Diyanet-Sen Başkanı Murat Ergen, Tunceli Diyanet-Sen Şube Başkanı Bülent Süner, Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu karşıladı. Birlikte yemek yendi yatsı namazı burada eda edildi. Daha sonra karşılıklı hediyeleşmenin ardından Gönüllü Kuruluşlar ekibi Kayseri’ye ulaşmak için gece saat 24.00’te Kayseri’ye ulaşmak için yola çıktı. 12 Kasım sabah 05.00 sularında ekip Kayseri’ye ulaştı.
Kayseri Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Ahmet Taş, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’a tebrik ve başarı dileme amaçlı düzenlenen Muş Belediyesi, Van Sivil Toplum Platformu, Tatvan Özgür-Der, Bitlis Diyanet-Sen ve Elazığ Toplum Kuruluşları ve Malatya Belediye Memurları Sendikası ile bir araya gelip yemek yeme tanışma ve görüşmeye vesile olan gezi için destek verenlere katılanlara teşekkür ettiğini bildirdi. MAZLUMDER BÜLTEN