Görenler şaşırıyor- Kayseri'de gizemli çukur!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan gizemli çukur görenleri şaşkına çeviriyor. Çukur hakkında bölgenin yerel araştırmacılarından Nezir Ötegen bilgi verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Görenler şaşırıyor- Kayseri'de gizemli çukur!

Kayseri’nin Develi ilçesinde Kale Köyü ile Yaylacık köyü arasında yer alan gizemli çukur görenleri şaşkına çeviriyor. Bölgenin yerel araştırmacılarından Nezir Ötegen, çukur hakkında Kayserilileri bilgilendirdi. 

Develili Araştırmacı Nezir Ötegen meteor çukuru hakkında bilinmeyenleri aktardı. Ötegen, tepeye yıllar önce düşen meteor ile ilgili olarak 2005 yılında Kayseri İl Özel İdaresi, Develi Belediyesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ortaklığında bir yüzey araştırma projesi yapıldığını söyledi.

Görenler şaşırıyor- Kayseri'de gizemli çukur!

Çarpma Krateri olabilir

Çukurun çarpma krateri olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Ötegen, ‘Develi İlçesi’ne bağlı Kale Köyü yakınlarında bulunan 80 metre çapında, 60 metre derinliğindeki çukur ile ilgili Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Meteorit ve Krater Araştırma Grubu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Özel ile araştırma görevlisi Özlem Kocahan ve Ebru Şengül'ün, yaptıkları ön araştırma 2005 yılında yapılarak, halk arasında Evren Çukuru olarak adlandırılan çukurun Çarpma Krateri olma ihtimali bulunduğu bildirildi. 

İncelemelerin süreceğini belirten Ötegen çukurun sadece vatandaşlar tarafından değil korunaklı ve güvenli oluşundan dolayı tilki gibi yaban hayvanlarının üreme ve kış uykusu için yuva açma alanı olarak tercih edilmeye başlandığını da belirtti.