Görür'den Kayseri açıklaması - 'Büyük deprem üretebilir'

Prof. Dr. Naci Görür, bugün Sivas'ta art arda meydana gelen 2 depremin ardından akşam saatlerinde açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Görür'den Kayseri açıklaması - 'Büyük deprem üretebilir'

Bugün merkez üssü Sivas'ta meydana gelen deprem çevre illerden hissedilirken Kayseri'de depaniğe neden oldu. Vatandaşlar deprem sonrası kısa süreli tedirginlik yaşarken uzmanlardan gelecek haberleri de merakla takip etmeye başladı. Prof. Dr. Naci Görür akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla Kayserililerde endişe uyandırdı.

Kayseri ve çevre illerde hissedilen deprem vatandaşları paniğe sevk etti. AFAD verilerine göre, Sivas'ta 11:29’da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Sivas merkezinde yerin 3,1 kilometre derinliğinde oldu. Bu depremin ardından yine Sivas’ta 11:36’da 2,9 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. 11:39 sularında ise 4,1 büyüklüğünde üçüncü deprem meydana geldi.

Kayseri'de de hissedilen sarsıntı vatandaşlarda tedirginlik uyandırdı. Bazı vatandaşlar sokağa çıktı.

Görür'den dikkat çeken açıklama!

Prof. Dr Naci Görür sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Sivas’ın doğusunda iki deprem oldu. Biri 4,7 dlgerl 4,2. Depremler Merkezl Andolu Fay Zonu icinde (CAFZ). Zon oligosenden beri aktif. Sol yonlu, dogrultu atimli. Erzlncan-Mersin’ e kadar uzanıyor ve kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir. Ecemiş Fayı olarak da bilinir.' ifadelerini kullandı.