Göz alıcı sunumuyla Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

Tatlı severlerin gözdesi olan ayva tatlısı, hem şık sunumu hem de lezzetiyle damakları şenlendiriyor. İşte detaylar...

Göz alıcı sunumuyla Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

Tatlı severlerin gözdesi olan ayva tatlısı, hem şık sunumu hem de lezzetiyle damakları şenlendiriyor. Kaymak ve Antep fıstığı ile süslenerek servis edilen bu nefis tatlı, misafirleriniz ve sevdiklerinizin büyük beğenisini kazanacak. Ayrıca ayva tatlısının hazırlanışı son derece pratik. Sadece birkaç malzeme ile sofralarınıza renk katabilirsiniz.

Göz Alıcı Sunumuyla Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayva Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

3 adet ayva

3 yemek kaşığı toz şeker

1 çubuk tarçın

10-12 adet karanfil

Yarım su bardağı su

Limonlu su (ayvaların kararmaması için)

Servis için: Kaymak ve file Antep fıstığı

Göz Alıcı Sunumuyla Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı: Ayvaları ikiye bölerek kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Çekirdekleri daha sonra tatlıya renk vermesi için ayırın. Ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin. Daha sonra ayvaları tencereye yerleştirip üzerine toz şeker, karanfil, tarçın çubuğu ve ayva çekirdeklerini ekleyin. Yarım su bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapalı tutarak, orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin.

Piştikten sonra soğuması için birkaç saat bekletin ve ardından üzerine kalan şerbeti gezdirip kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyin. Ayva tatlısı, hem lezzetiyle hem de rengiyle sofralarınıza zenginlik katacak.

Afiyet olsun!