Gözler yeni kabinede

AK Parti'nin yeniden tek başına iktidara gelmesi ile birlikte gözler kurulacak olan hükümete çevrildi. Yeni kabinede Kayseri'den AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın olup olmayacağı merak ediliyor.

Gözler yeni kabinede

AK Parti, 1 Kasım’da yapılan erken genel seçimde ezici bir çoğunlukla yeniden tek başına iktidara geldi. 5 aylık ara dönemde kurulan seçim hükümetinin kısa bir süre sonra yerini yeni hükümete bırakması bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin sonuçları açıklaması ve Meclis’e yeni giren milletvekillerinin yemin etmesi ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni kabineyi oluşturarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunması bekleniyor. 

Siyasi kulisler, bu kez de yeni kabinede kimlerin yer alıp almayacağını konuşuyor. 7 Haziran’da yapılan seçimde 3 dönem kuralına takıldıkları için birçok eski bakan ve milletvekili, Meclis’e giremedi. Ancak 1 Kasım’da yapılan seçimde bu kez bu isimler yeniden listeye alındı ve seçilerek Meclis’e girmeye hak kazandılar. Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Eski Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş da bu isimler arasında yer alıyor.

Kasım ayının ortasında kurulacak yeni hükümette Kayseri’den herhangi bir ismin yer alıp almayacağı merak ediliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin ismi, siyasi kulislerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için geçiyor. Aynı şekilde yıllarca Enerji Bakanlığı yapan Taner Yıldız’ın da yeniden bu koltuğa oturabileceği belirtiliyor. Ancak bir şehirden iki isme bakanlık verilmeyeceği için, bu iki kişiden birinin kabinede kendine yer bulabileceği ifade ediliyor. Bu iki isimden birinin bakan olup olmayacağının ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılacak görüşme sonrası netleşeceği söyleniyor.

Aynı şekilde yıllarca AK Parti Grup Başkanvekili olarak gören yapan Başbakan Başdanışmanı Mustafa Elitaş’ın da bu görevine yeniden getirilebileceği konuşuluyor.