Gözler yeni OSB'de - Yatırımcıların Erciyes OSB'den talebi ne?

Kayseri'nin 4. Organize sanayi bölgesi olacak Erciyes OSB'de yönetim oluşturma aşaması tamamlandı. Yatırımcılar arsa tahsis işlemlerinin şeffaf ve adil yapılmasını talep ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Gözler yeni OSB'de - Yatırımcıların Erciyes OSB'den talebi ne?

Kayseri’de 4. OSB'nin kuruluş çalışmalarında sona yaklaşıldı. Erciyes OSB olarak kararlaştırılan yeni bölge için, müteşebbis heyet oluşturma ve yönetim kurulu belirleme işlemleri tamamlandı. Yatırımcıların Erciyes OSB'nin talebi ne? İşte detaylar...

Gözler yeni OSB'de - Yatırımcıların Erciyes OSB'den talebi ne?

Talep patlaması var!

Yeni kurulacak OSB ile ilgili şuana kadar bin 600 kişinin arsa talebinde bulunduğu öğrenilirken, bölgede katma değeri yüksek, orta ve ileri düzey teknolojik yatırım yapmak isteyen sanayicilere öncelik verilmesi planlanıyor.

Kiracılara arsa verin!

Şehrin doğusunda, Sivas yolu 25. kilometrede kurulacak yeni OSB'de en az 10 bin istihdam hedefi var. Yaklaşık 4 milyon metrekare arazisi olacak OSB’de kaç yatırımcıya arsa tahsis edileceği henüz bilinmiyor. Müteşebbis heyetin yetkisinde olan arsa tahsis işlemlerinin şeffaf ve adil yapılmasını isteyen yatırımcılar, “Diğer OSB’lerde yaşanan olumsuzluklar burada yaşanmasın. Rant peşinde koşulan, sen ben bizim oğlan mantığı ile arsa tahsisleri yapılmamalı. Gerçekten de yatırım, üretim ve istihdama katkı sağlayan işadamlarına, özellikle kirada üretim yapan yatırımcılara öncelik verilmelidir. Bu OSB Kayseri’nin geleceğini oluşturacağı süreç şeffaf yürütülmeli. Kamuoyuna bilgi verilmelidir” diye konuştular.

Yönetim belli oldu!

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından uzun süredir çalışmaları devam ettirilen ve Kayseri'nin 4. OSB’si olarak kurulan Erciyes OSB'nin Müteşebbis Heyet Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri geçtiğimiz gün belli olmuştu.

Kayseri Erciyes OSB Müteşebbis Heyeti ilk toplantısını Kayseri Sanayi Odasında yapmış ve alınan kararlar kamuoyuna açıklanmıştı. Toplantıda Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer Müteşebbis Heyet Başkanlığına getirilirken, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimici Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığına seçildi. Müteşebbis heyetin ardından Erciyes OSB Yönetim Kurulu Üyeleri de belirlendi. Buna göre, KAYSO Sayman Üyesi Mehmet Sarıalp, Erciyes OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına, KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüşcü ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına seçildi.