Gözütok'tan Talas Çiftçisine Müjde: Boş Tarla Kalmayacak!

İYİ Parti Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok, Talas'ın kırsal mahallelerinde çiftçilik ve besicilik yapan vatandaşları heyecanlandıran projesinin detaylarını paylaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Gözütok'tan Talas Çiftçisine Müjde: Boş Tarla Kalmayacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok, Talas’ın kırsal mahallelerinde çiftçilik ve besicilik yapan vatandaşları heyecanlandıran projesinin detaylarını paylaştı. Gözütok, 'Boş tarla bırakmayacağız, siz yeter ki ekin, sizin ne ekeceğinizi biz söyleyeceğiz. Sizin ihtiyacınız olan traktör, sulama, tohum hepsini biz size satacağız, sonunda da hasat ettiğiniz ürününüzü satın alacağız ve bunu hak edişiniz olan üründen düşeceğiz. Sizi desteleyeceğiz diyeceğiz köylerdeki çiftçilerimize. Biz aldığımız ürünleri Torku benzeri bir yapı kurarak tüm Türkiye’ye işleyip, satacağız' dedi.

İYİ Parti Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok, 31 Mart yerel seçim öncesi İlçede yaşayan vatandaşlarla buluşup nasıl bir belediye başkanı olacağını anlatmaya devam ediyor. Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Göker Gözütok, Talas’ta insanı yaşatan projeler belirlediklerini ilçe halkı ile paylaşıyor.

Talas’ta kapı kapı gezerek vatandaşlarla buluşan İYİ parti Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşları hiç ihmal etmiyor. Ülke ekonomisinin düzelmesinin nedeninin üretim ekonomisini hayata geçirmekten geçtiğine dikkat çeken Gözütok, eski deyimiyle köy bütünşehir yasası ile ismi kırsal mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşları heyecanlandıran projelerini paylaştı.

KÖYDE BOŞ TARLA BIRKMAYIP, HEPSİNİ EKECEĞİZ

İYİ parti Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok, projesinin detaylarını şu sözlerle açıkladı;

İnsanlara 10 ton kömür, 5 ton odun, 3 ton makarna vaat etmiyoruz, vaat etmeyeceğiz. Sosyal belediyeciliği maalesef ülkenin içine sokulduğu bu ekonomik krizden bir nebze rahatlatmak için önce sosyal belediyeciliği öne alacağız ama sonra da üreten belediyeciliği teşvik ederek, üreten insanları teşvik ederek sosyal yardımların sayısını nasıl bir ülkenin gelişmişliğini ne belirler? Sosyal yardımı çok alan değil, az alan, ayakları üstünde duran ülke belirler. Sosyal yardıma muhtaç hale gelmişse ülkeler o ülke batmış demektir! Biz bu konuda ne yapacağız? Bizim köylerle ilgili projelerimiz var. Biz diyoruz ki köylere; bunların fizibilitesini yapacağız, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Mühendisleri ile çalışmamızı yaptıktan sonra bizim ne kadar arazimiz var köylerde. Öncelikle boş arazi bırakmayacağız. Hollanda tipi kooperatifçilik kuracağız. Bizim icat ettiğimiz bir şey değil ama başarılı bir proje. Hollanda küçücük toprağı ile dünyanın ürününü ihraç ederken biz bugün burada ithal edip ekmeği, domatesi, biberi nereden alırız diye garip bir hesabın içine girdik. Biz diyoruz ki boş tarla bırakmayacağız, siz yeter ki ekin. Sizin ne ekeceğinizi biz söyleyeceğiz. Sizin ihtiyacınız olan traktör, sulamayı, tohumu bunların hepsini biz size satacağız, sonunda da hasat ettiğiniz ürününüzü satın alacağız ve bunu hak edişiniz olan üründen düşeceğiz. Siz desteleyeceğiz diyeceğiz köylerdeki çiftçilerimize. Biz aldığımız ürünleri Torku benzeri bir yapı kurarak tüm Türkiye’ye işleyip, satacağız.

İNSANLARIMIZI DOĞDUKLARI YERDE YAŞATACAĞIZ

Hayvancılık alanında da yapacağımız projelerimiz var. Köylere gidiyoruz vatandaşlarımız diyor ki; ‘Bana kura ile 20 tane koyun verdi belediye ve belediye bu koyunlarla beni satın aldı!’ 20 koyun insanı ne ihya eder, ne bıraktırabilir onu, hibe olarak almış sanırım satmama garantisi var. Biz diyoruz ki böyle olmaz. Biz size sayısı binlerle ifade edilen koyunlar vereceğiz. Ahırınızı gerekirse yapacağız, mandıralarınızı yapacağız ve burada bir üretim üssü olacağız biz. İnsanlarımızı doğdukları yerde yaşatacağız. Biz size bakacağız, sizde bize bakacaksınız diyoruz köylerde yaşayan vatandaşlarımıza.