Gram altına ne oluyor? Tüm zamanların rekoru...

Gram altına ne oluyor? Tüm zamanların rekoru... Sabah saatlerinde zirveye ulaşan ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altın, rekor seviyesine erişti. Peki gram altın ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Gram altına ne oluyor? Tüm zamanların rekoru...

Ortadoğu'da meydana gelen savaş altın piyasasında çalkantıya neden oluyor. Gram altın güne başlarken zirveye ulaştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altın 1752 seviyesine yükselerek rekor seviyesine erişti.

Paratic'in haberine göre ons altın ve dolar kurundaki yükseliş gram altını etkiledi. Gram altın saat 2.00’da 1752 seviyesini gördü. Ons altın bir ayın en yüksek seviyesini görerek 1942 dolara yükseldi. Dolar kuru ise saat 2.00’da 28.32 seviyesine yükselerek rekor kırdı.

En yüksek seviyeyi gören gram altın 1743 TL’den işlem görürken gram altının yanı sıra çeyrek altın da 2850 seviyesine çıktı. Ons altın ise Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında gördüğü 2075 dolar rekoruna yeniden ulaşabilir.

Ortadoğu'da meydana gelen İsrail - Filistin Savaşı'nda kaos ve kriz ortamlarında güvenli limanlara yönelen yatırımcılar, altının atağa geçmesini sağladı. Orta Doğu’da gerilim her dakika yükselirken, savaşta tansiyonun azalmaması durumunda altının çok daha yükselmesini sağlayabilir.

Savaş piyasaları bu şekilde etkilemeye devam ederken konuya yönelik dün değerlendirmede bulunan ekonomist Mahfi Eğilmez, gelişmelerin Türkiye’nin aleyhine işlediğini söylemişti. Eğilmez, kurdaki yükseliş ile TL’nin değer kaybetmesiyle ithal girdilerin pahalandığını ve dolayısıyla enflasyonun yukarı yönlü tetiklendiğini aktarmıştı.