Gram altını olan dikkat! İslam Memiş tarih geldi dedi

Altın ve döviz uzmanı İslam Memiş, yılın son dört ayında altın piyasalarında büyük dalgalanmaların yaşanacağını öngörüyor. Memiş, ani fiyat hareketlerine karşı yatırımcıların sakin kalmaları ve paniğe kapılmamaları gerektiğini ifade etti.

Gram altını olan dikkat! İslam Memiş tarih geldi dedi

İslam Memiş, yılın geri kalan dört ayında altın fiyatlarında önemli dalgalanmalar yaşanacağını belirterek yatırımcıları uyardı. Ani fiyat artışları ve düşüşleriyle piyasaların sarsılabileceğini ifade eden Memiş, bu tür teknik dalgalanmalarda panik yapılmaması gerektiğini vurguladı. Altının uzun vadeli bir yatırım aracı olarak değer kazanacağını hatırlatan Memiş, yatırımcıların bu süreçte soğukkanlı ve stratejik olmalarını önerdi. Altın piyasasında hareketli bir dönem bekleniyor.

Özellikle eylül ayı itibarıyla piyasaların, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi yapacağı beklentisine girmesi, altın fiyatlarının tarihi zirvelere ulaşabileceği şeklinde yorumlanırken, Türkiye'de altın denince akla ilk gelen ekonomist İslam Memiş’ten önemli uyarılar geldi.

Kapalıçarşı'da piyasanın nabzını tutan Memiş, gram altının 2800 lira sınırına yaklaşıp rekor kırmasının ardından, yeni yükselişler için bir tarih öngörerek yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Memiş, "ABD'den gelen son veriler, yılın geri kalan döneminde faiz indiriminin güçlü bir olasılık olduğunu gösteriyor" dedi. Eylül ayına girilmesiyle piyasalarda neler olabileceği konusunda şu açıklamalarda bulundu:

"Fed Başkanı Powell’ın yumuşak tondaki açıklamaları ve enflasyon verileri, altının ciddi bir yükselişin eşiğinde olduğunu gösteriyor. Son haftalardaki hareketliliğin sadece bir hazırlık dönemi olduğunu söyleyebiliriz, çünkü Fed’in faiz indirimine gitmesi durumunda, dolardan çıkan yatırımcılar ilk olarak altına yönelecektir."

"Yılın geri kalan dört aylık döneminde önemli fiyat dalgalanmaları olacak. Ani yükselişler, ardından şok düşüşleri getirecek. Ancak bu teknik dalgalanmalar sırasında paniğe kapılmamak ve altının uzun vadede yükseliş trendini sürdüreceğini unutmamak gerekiyor."

"Yıl sonuna kadar gram altın için 3000 ila 3500 lira arasında geniş bir hedef aralığımız var. Ons altındaki yükselişler de devam edecek ve 2800 dolar beklentisi hâlâ geçerli. Kısa süreli düşüşlere aldanıp altınlarını satanlar, tekrar yerine koyamayacaklar."

"Eylül ayıyla birlikte yükseliş hareketi belirginleşecek. Bu yüzden altın almayı düşünenlerin, bu hafta bitmeden kararlarını vermeleri gerekiyor. Sadece altın değil, biliyorsunuz bir sözüm var:

Yıl boyunca herkes eğlenir ama en son gülen gümüş olur. Yılın son çeyreğinde gümüş fiyatlarında da ciddi yükselişler bekliyoruz."

"Emtia piyasasında yaşanacaklar, kimseye satın alma fırsatı vermeyecek kadar hızlı gelişecek. Bu nedenle hazırlıkları tamamlayıp, alınacak varlıkları şimdiden bir kenara koymanın tam zamanı."