Gram altını olanlar dikkat: Kritik veriler dikkat çekiyor!

Elinde gram altını olan milyonlarca yatırımcıya uzmanından kötü haber geldi. Çok dikkatli olun! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Gram altını olanlar dikkat: Kritik veriler dikkat çekiyor!

Uzman isim elinde gram altını olan milyonlarca yatırımcıyı uyardı. Gram altını olanlar için piyasada dikkat edilmesi gereken kritik verilerin olduğuna dikkat çekiliyor. İşte detaylar…

İran ve İsrail arasında yaşanan gerginlik sonrasında uzmanlardan gram altın için dikkat çeken uyarılar peş peşe geldi.

Altın ve para piyasalarında yaptığı yorumlarla dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer, son açıklamalarıyla uzun vadeli gram altın yatırımcılarına önemli uyarılarda bulundu. Geçer, gram altın biriktirmenin uzun vadede kazanç sağlayabileceğini belirtti, ancak piyasada dikkat edilmesi gereken kritik verilerin olduğuna dikkat çekti.

Altın fiyatları için belirleyici olacak!

Son dönemde ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan faiz indirimleriyle birlikte altın fiyatlarında rekor seviyelere ulaşılmıştı. Gram altın geçtiğimiz haftalarda 2934 TL’ye kadar yükselmiş, ancak yeni haftada 2886 TL’ye kadar gerilemişti. Son bir ayda 231 TL’lik bir artış gösteren gram altın, piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Karahan’ın yapacağı açıklamalar, altın fiyatları için belirleyici olacak.

Uzun vadede mantıklı tercih!

Geçer, altın yatırımcılarına yaptığı son yayında önemli ipuçları da verdi. Geçer, ons altın fiyatlarındaki dalgalanmaların gram altın fiyatlarını da etkilediğini belirtti. ‘Uzun vadeli yatırımcılar için portföyde gram altın bulundurmak mantıklı bir tercih olabilir. Ancak doların istikrarlı kalması durumunda, ons altındaki geri çekilme gram altına da yansıyabilir’ dedi.