GÜL VE DAVUTOĞLU GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Referandum oylamasından sonra bazı eski AK Partililerin ortaya koyduğu tavır kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Taraflarını belli etmeyen Gül ve Davutoğlu referandumun ardından da gündemden düşmüyor.

GÜL VE DAVUTOĞLU GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Karar Gazetesi’nden Hakan Albayrak’ın ‘Gül ve Davutoğlu’ başlıklı köşe yazısında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, referandum sürecinde ‘evet’ için çalışmadıkları için ağır hakaretlere uğradığını paylaştı.

16 Nisan Referandumu’nun ardından da başta AK Parti’nin kurucu isimlerinden olan 11. Cumhurbaşkanı Gül ile eski Başbakan Davutoğlu gündemden düşmezken, gerek sosyal medyada, gerekse basında bu isimlerin tavrı ve altında yatan nedenler merak konusu olmaya devam ediyor. Bunları ifade eden yazılardan birisi de Karar Gazetesi yazarı Hakan Albayrak’tan geldi. Albayrak, köşe yazısındaki iddialarına göre, bazı kesimlerin Gül ve Davutoğlu hakkında hezeyanlara kapıldığını ifade ederek; “Hezeyanlara dönecek olursak... Davutoğlu ve Gül nankörmüş! Erdoğan onlara makam mevki vermiş, ama onlar Erdoğan’ın kuyusunu kazmışlar! La havle vela kuvvete illa billah…” yorumunda bulundu. Albayrak’ın konuya ilişkin yazısında bazı satırbaşları ise şöyle oldu; “Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül, referandumda ‘Evet’e çalışmadıkları için ağır hakaretlere uğruyor. Ağır hakaretler, genellikle, onları zaten öteden beri yerin dibine batırmaya çalışanlardan, ‘Davutoğlu Alman ekolüdür, Avrupa’nın adamıdır’ yahut ‘Gül İngiliz Kraliçesine hizmet ediyor’ gibi hezeyanlarda bulunanlardan geliyor. Bunlar Davutoğlu ve Gül’e her halükârda vuracaklardı zaten. ‘Evet’ için çalışsalardı ‘Reisin gözüne girip yeniden makam mevki elde etmeye çalışıyorlar ama yemezler!’ diye vurabilirlerdi meselâ. Öte yandan, Davutoğlu ve Gül’ü seven, onların AK Parti’ye katkılarını ve memlekete hizmetlerini takdir eden, fakat ‘Anayasa değişikliği paketini benimsemeseler de keşke ele güne karşı ‘Evet’ diyeceklerini ilan etselerdi’ diye düşünen, öyle yapmadıkları için Davutoğlu ve Gül’ü eleştiren iyi niyetli kimseler de var. Ben de Davutoğlu ve Gül’ün -bütün çekincelerine rağmen- ‘Evet’ demelerini / diyeceklerini ilan etmelerini, bunu hiç değilse ‘Yeni sistem teklifi tashihe muhtaç da olsa, şimdilik…’ şerhini düşerek yapmalarını tercih ederdim. Bununla beraber, sergiledikleri tavrın saygıdeğer olduğunu düşünüyorum.”

Referandum geçse de söz konusu isimler bir süre daha bu yönüyle gündemde kalacak gibi görünüyor. HABER: KAAN AKBAŞ