Gülsoy'a destek ve tepki

1 ekimde yapılan seçimler sonrası KTO'da sular durulmuyor.

Gülsoy'a destek ve tepki

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Kayseri Ticaret Odası'nda yaşanan gelişmelere, "Telafi edilmeyecek şeyler değil" diyerek Başkan Gülsoy'a destek verirken, TMMOB’ye bağlı 11 oda pazartesi günü yaptıkları toplantı sonrasında yazılı basın açıklaması yaparak, KTO seçimi sonrası yaşanan olayları kınadı.

TMMOB’ye bağlı; Elektrik Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilciliği, Gıda Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilciliği, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilciliği, Kimya Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilciliği, Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi, Orman Mühendisleri Odası İl Temsilciliği, Peyzaj Mimarları Odası Kayseri İl Temsilciliği, Şehir Plancıları Odası Kayseri Şubesi,

Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi tarafından ortak kaleme alınan bildiri de     

“Kayseri Ticaret Odası seçimleri başta olmak üzere gerçekleşen borsa ve odaların seçimleri akabinde yaşananlardan sonra aşağıdaki basın metnini yayınlama gereği duyulmuştur. Tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verildi.

Ahde vefa vurgusu

Yapılan yazılı açıklamada ahde vefa vurgusu yapılarak, “Meslek Odaları; mesleki ilke ve ahlak kurallarını, içinden çıktıkları milletin ortak değerleri ve ahlakını zemin kabul ederek inşa ederler. Tutum, tavır ve davranışları da buna göre şekillenir. Seçime birlikte girdiği ekip arkadaşlarını, seçimleri kazandıktan sonra saf dışı bırakarak, ikbal peşinde koşmak, milli manevi değerlerimizin en önemlisi olan ahde vefa ilkesini yok saymak, bizlerin kabul edemeyeceği, bağışlayamayacağı bir durumdur. Güzide kurumlarımızda ilkesiz ve tutarsız davranışların olması, bütün kamuoyu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Hem kişisel hem de toplumsal ahlakın ve düzenin yegâne teminatı, toplum sözleşmesinin dayanağı olan ‘ahde vefa ilkesinin’ önemine olan inancımızı yeniden teyit eder, aksine davranışları kınadığımızın bilinmesini isteriz” denildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Kayseri Ticaret Odası’nda yaşanan gelişmelere ilişkin, “Ticaret odasında yaşananlar telafi edilmeyecek şeyler değil” dedi.

“Ticaret odasında yaşananlar telafi edilmeyecek şeyler değil”

Kayseri Ticaret Odası’nın seçimlerinin ardından ilçe belediye başkanları ile gittikleri ziyarete ve MHP’li isimlerin istifalarını değerlendiren Büyükkılıç, “Biz randevumuzu önceden almıştık. Daha sonra bu ‘keşke olmasaydı’ dediğimiz gelişmeler yaşandı ama telafi edilmeyecek şeyler değil. Gerek MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak gerekse KTO Başkanı Ömer Gülsoy’un birbirlerine karşı hukukunu zaten biliyoruz. Ortada itham ve isnat edilecek bir şey yok. Bunlar aşılmayacak konular değil, aşılır. Hepsi şehrimizin sevilen, sayılan ve güvenilen insanları. Bu konuyu çok gündemde tutmayı ve farklı mecralara çekilmesini doğru bulmuyorum. Adnan başkanımıza ‘Üzerimize düşen bir şey var mı?’ dedim. Her zaman bir ağabey mantığında üzerimize düşen bir şey olursa rahatlıkla bir taraf olarak görmüyorum. Burada belki bir yanlış anlaşılma ve yanlış yorumlama vardır. Adnan Başkan da ‘Olursa ben söyleyeceğim ağabey’ dedi. Öyle kaldı. Tatlıya bağlanır, bağlanmayacak bir şey değil. Bir yanlış anlaşılma olduğu taraftarıyım” diye konuştu.