Gün boyu tok tutan tarif – Sahur keki
Sahurda hem doyurucu hem de hafif bir seçenek arayanlar için nefis bir öneri ile geldik: Sahur keki. İçeriğinde bulunan malzemelerle gün boyunca tok kalmanızı sağlayacak. İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Yoğurt, süt ve sıvı yağ ile yumuşacık bir kıvam kazanan Sahur keki, hafif bir seçenek arayanların yeni tercihi olacak.
Sahurda hem doyurucu hem de hafif bir seçenek arayanlara nefis bir tarif hazırladık. Rendelenmiş peynir, zeytin ve kuru domatesin bir araya geldiği besleyici kek, sizi gün boyunca tok tutacak. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
8 adet yeşil zeytin
8 adet kuru domates
1 tutam maydanoz ve dereotu
Hazırlanışı
Geniş bir kase de yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz, kabartma tozu ve mısır ununu güzelce karıştırın. Karışıma unu ekleyip pürüzsüz hale gelen karışıma, dilediğimiz gibi iç malzemelerini de ekleyelim. Harcı 1-2 defa karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın kabına yayalım. Üstüne tercihinize göre çörekotu ve susam ekleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik sıcak fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirelim. Pişen keki 5-6 dakika dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.