Gurbetçiler bu sektöre kazandırmadı!

Kayseri'de gurbetçi sezonu hız kesmeden devam ediyor. Tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler, alışveriş yaparak kentin ekonomisine de katkıda bulunuyorlar. Çarşı-Pazar alışverişlerinde kentin ekonomisine katkıda bulunan gurbetçiler bakın hangi sektöre kazandırmadı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Gurbetçiler bu sektöre kazandırmadı!

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa’nın birçok ülkesinde uzun süreli yaz tatilleri başladı. Başta Almanya, Hollanda ve Belçika olmak üzere AB ülkelerinde ikamet eden ve bu tatili fırsat bilen binlerce vatandaş memleketin yolunu tuttu. Tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler, alışveriş yaparak kentin ekonomisine de katkıda bulunuyorlar. Çarşı-Pazar alışverişlerinde kentin ekonomisine katkıda bulunan gurbetçiler bu sene emlak sektörüne kazandırmadı.

Bu sene tatil beldelerinin fiyatlarının biraz daha yüksek olmasıyla birlikte, gurbetçi vatandaşlar aile ve köy ziyaretlerine yöneldi. Tatile giden gurbetçiler de süreyi kısa tutarak, aileleri ile daha çok vakit geçirmek istiyor. Çarşıdaki fiyatların yüksek olduğunu düşünseler de, geri dönüş yolculuğu için hazırlıklar yapıyor, aileleri ile çarşıda vakit geçiriyorlar. Kentin ekonomisine can veren gurbetçiler çarşı esnafı tarafından dört gözle bekleniyor.

Emlakçıların Yüzü Gülmedi!

Geçtiğimiz yıllarda emlak sektörüne yatırım yapan gurbetçiler bu sene emlak sektörüne kazandırmadı. Konu ile ilgili yapılan görüşmelerde gurbetçilerin son iki-üç yılda emlak sektöründen elini çektiği bilgisi alında. Konu ile ilgili yapılan özel bir gayrimenkul dükkan sahibi, ‘Son yıllarda gurbetçilerden bir talep yok. Kayseri’ye yatırım yapmak istemiyorlar. Önceden yine telefonla arar sorarlardı, bu sene telefonla bile aramadılar’ ifadelerinde bulundu.

Gurbetçilerin, artan fiyatlara tepkileri sürerken, ülkelerine yatırım yapmamaları da dikkatleri çekti. Konu ile ilgili yapılan görüşmede bir gurbetçi, ‘Artık bizim geri dönüş şansımız yok. Yaşadığımız yerde yatırım yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de aldığımız hiçbir şey bize kazandırmıyor’ ifadelerinde bulundu.