Gurbetçiler esnafı memnun etmedi – Durum hiç iç acıcı değil!

Kayseri'de esnaflar her yıl dört gözle beklediği gurbetçilerden beklediği ilgiyi bu yıl göremedi. Özellikle yıllara meydan okuyan Tarihi Kapalıçarşı'da durum hiç iç açıcı değil… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Gurbetçiler esnafı memnun etmedi – Durum hiç iç acıcı değil!

Osmanlı zamanında yapılan kapalıçarşılar arasında İstanbul Kapalıçarşı’dan sonra en büyüğü olarak kabul edilen Kayseri Kapalıçarşı adeta ekonomiye karşı ayakta kalma mücadelesi veriyor. Ekonomik kriz, yüksek enflasyon, artan döviz kurları vb. sebeplerle bir türlü toparlanamayan esnafların tek umudu olan gurbetçiler bile bu sene esnafı memnun edemedi.

Gurbetçiler esnafı memnun etmedi – Durum hiç iç acıcı değil!

Tatil sezonunda gurbetçi vatandaşların Türkiye’ye gelmesinin ardından esnaflarda bir hareketlilik yaşanmıştı. Ancak yaşanan hareketlilik esnafa olumlu yansımadı.

Esnaflar gurbetçilerin alışveriş yapmadığını sadece gezdiğini dile getirerek bu yıl bekledikleri ilgiyi göremediklerinden şikâyet etti.

Enflasyon gurbetçileri de vurdu!

Daha önceleri gurbetçilerin poşet poşet alışveriş yaptıklarını dile getiren esnaflar bu yıl onların da alışveriş yapamadığını dile getirirken ekonomide yaşanan krizi de gözler önüne serdi.

Sezonun bittiğini kaydeden esnaflar Kayseri’nin yerlilerinin geri çekildiğini alım gücünün düşük olması sebebiyle de satışların çok düşük olduğunu söylüyor. 

Bu sebeple her yıl alınan verim bu yıl çarşı pazarda gurbetçi vatandaşların karşılaştığı enflasyon sebebiyle alınamadı.

Gurbetçiler esnafı memnun etmedi – Durum hiç iç acıcı değil!

'Eski günlere hasret kaldık!'

Kayseri’de esnaflar belli bir hareketlilik olduğunu ancak beklentiyi karşılamadığını aktarırken, eski günlere hasret kaldıklarını kaydediyor. Esnaflar bazı esnaf arkadaşlarının hiç siftah etmeden kapattığını belirtirken durumun hiç de iç açıcı olmadığını, en kısa sürede bu duruma bir çözüm getirilmesini talep ediyor.