Gurbetçilerden en çok onlar mutlu!

Gurbetçi sezonunun açılmasıyla beraber birçok sektör gurbetçi bereketi yaşamaya başladı. Bu sektör 12 ayın en bereketli olduğu dönemi yaşıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Gurbetçilerden en çok onlar mutlu!

Gurbetçi sezonunun açılmasıyla birlikte birçok sektör, gurbetçi bereketini yaşamaya başladı. Bu dönem, yılın en verimli dönemi olarak öne çıkıyor.
Türkiye'de her yıl belirli aylarda gurbetçi bereketi yaşanıyor. Farklı ülkelerde yaşayan ve Türkiye'yi ziyaret amaçlı tercih eden Türk vatandaşları, esnaf sektörüne önemli katkı sağlıyor. Birçok farklı sektör, gurbetçilerin gelişini dört gözle beklerken bu dönem, yılın en bereketli zamanı olarak öne çıkıyor. Her yıl yaz aylarında farklı ülkelerde yaşayan ve Türkiye'yi ziyaret etmek için gelen Türk vatandaşları, ekonomiye önemli katkılar sağlıyor. Ülkelerine olan özlemlerini gidermek için gelen gurbetçiler, hem ailelerini ziyaret ediyor hem de tatillerini Türkiye'de geçirmeyi tercih ediyor. Bu durum, Türkiye’deki esnaflar ve birçok farklı sektör için büyük bir canlanma yaratıyor.

Taksicilerin Yüzü Gülüyor
Özellikle taksiciler, gurbetçilerin gelmesiyle birlikte yoğun bir müşteri akışıyla karşılaşıyor. Kayseri’de görev yapan bir taksi şoförü bu durumu şöyle özetliyor: “Bu sezon bizim için bereket sezonu olarak geçiyor. Genellikle Temmuz ayında ülkemize giriş yapıyorlar. Bu ay bizim için oldukça yoğun ve bereketli geçiyor. Geldikleri zaman genellikle aynı taksiyi tercih ediyorlar. Geçen sene gelen ve bu sene hala müşterim olan vatandaşlar var. Her zaman kapımız açık. Gurbetçilerin gelmesiyle işlerimizde ciddi bir artış yaşıyoruz.”
Gurbetçilerden en çok onlar mutlu!
Gurbetçilerin Katkıları Sadece Ekonomiyle Sınırlı Değil
Gurbetçilerin Türkiye'ye gelmesi, sadece ekonomik açıdan değil, kültürel açıdan da büyük bir zenginlik katıyor. Farklı ülkelerde yaşayan Türk vatandaşları, orada edindikleri deneyimleri Türkiye'ye taşıyor.