Gurbetçilerden Kayseri Ekonomisine Can Suyu!

2024 yılında da gurbetçilerin ülkemizin sosyal ve ekonomik yaşamında büyük bir rol oynayacağı gözlemleniyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da gurbetçiler, ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacaklar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Gurbetçilerden Kayseri Ekonomisine Can Suyu!

2024 yılında da gurbetçilerin ülkemizin sosyal ve ekonomik yaşamında büyük bir rol oynayacağı gözlemleniyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kayseri'ye gelecek gurbetçiler, ülkemize ekonomik olarak büyük katkı sağlayacaklar. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yaptığı turizm harcamaları, Türkiye genelinde geçtiğimiz yıllarda 46,5 milyar dolarlık bir gelir elde etmemizi sağlamıştı. Bu kapsamda, 2024 yılında da gurbetçilerin ülkemize ekonomik anlamda büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Gurbetçilerin Türkiye'ye Gelişi Artıyor

'Gurbetçi sezonu' olarak da anılan Haziran-Ağustos ayı döneminde geçen yıl Türkiye'ye 2 milyonun üzerinde kişi gelmişti. Bu sene gelişlerin %15 artacağı tahmin ediliyor. Ülkemizin yurt dışındaki tanıtımında ve yumuşak güç olarak rol oynayan gurbetçiler, aynı zamanda ülkemizin gönüllü elçileri olarak da önem taşıyor.

Gurbetçilerden Kayseri Ekonomisine Can Suyu!

3 Haftada 400 Bin Kişi Geldi

Gurbetçi sezonunun başladığı 1 Haziran'dan bu yana Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı sınır kapılarından günlük ortalama 5 bin 400 olmak üzere 107 bin 850 araç girişi oldu. Bu araçlarla Türkiye'ye günlük ortalama 20 bin kişi olmak üzere 400 bin 550 kişi geldi. Türkiye'ye gelenler en çok Kapıkule Sınır Kapısını kullandı. Hem yolcu hem de araç trafiğinin yarısını Kapıkule Sınır Kapısı sırtladı. Yoğunluk bakımından Kapıkule'yi İpsala ve Hamzabeyli sınır kapıları izledi. En az kullanılan sınır kapısı ise Pazarkule oldu. Avrupa'da okulların tatillerinin başlamasıyla Temmuz ayı başlarında gelişlerin daha da artması bekleniyor.

Gurbetçilerin ekonomimize can suyu olmaya başladığı bu dönemde, ülkemizin geleceği için önemli bir unsur olduğu gözlemleniyor.