Güven: 'Kardeşiniz de olsa zulme engel olun'

MAZLUMDER Kayseri Şubesi'nin gönüllüler ve gönüllü kuruluşlar temsilcilerinin katılımıyla düzenlediği kahvaltıya konuşmacı olarak İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven katıldı.

Güven: 'Kardeşiniz de olsa zulme engel olun'

İl müftüsü Güven’in yanında Melikgazi Belediye Başkan yardımcısı, Serdar Öztürk, Bünyan Milli Eğitim Müdürü Serdal Çelik, gönüllü kuruluşların temsilcileri, MAZLUMDER üye ve gönüllüleri de programa yoğun ilgi gösterdi.
 
Mazlumder Şube Başkanı Mehmet Yakut’un açış konuşmasının ardından gönüllü kuruluşlar başkanı Ahmet Taş, Mazlumder’in kuruluşundan bugüne yaptığı faaliyetler ve toplumdaki konumu konusunda bilgiler verdi, katılım için misafirlere teşekkür etti.
 
Davetli olarak katılan Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, mazlumder’in kuruluşunda esin kaynağı olan İslam öncesi Mekke toplumunda hayat bulan HILFUL FUDUL (Erdemliler ittifakı) hakkında katılımcıların ilgiyle takip edip takdir ettiği nezih bir konuşma yaptı.
 
Haksızlığın, adaletsizliğin hüküm sürdüğü İslam öncesi Mekke toplumunda hakları çiğnenip zulme uğrayan mazlum insanların haklarını savunmak ve gasp edilen haklarını alıp teslim etmek için hiçbir ayrım gözetmeden ve hiçbir menfaat beklemeden kurulup hizmet veren HILFUL FUDUL anlaşmasına İslam’ın peygamberi Hz. Muhammed’in de gençlik döneminde katılarak destek verdiğini söyleyen Güven, üyelerinin ölümü ile varlığı sona eren erdemliler ittifakından peygamberimizin İslam’ın gelişinden sonra da övgü ile bahsettiğini söyledi.
 
Üyelerinin ölümü ile varlığı sona eren HILFUL FUDUL anlayışının dünyada insan hayatı var oldukça devam edeceğini söyleyen Müftü Güven, mazluma kim olduğuna bakmadan yardımcı olmak, zalime yakınımız da olsa zulmüne karşı çıkarak engel olmanın insanlık için onurlu bir davranış olduğunu söyledi.
 
MAZLUMDER’in kuruluşunda HILFUL FUDUL anlayışını kendine şiar edinmesinin önemli bir yaklaşım olduğunu bildiren Müftü Güven, öğrencilik yıllarında Ankara’da tanıştığı o zamanki mazlumder genel başkanı Yılmaz Ensaroğlu’nun Kayseri şubesini kurma çalışmalarına kendisinin de katıldığını söyledi. Mazlumder’in hiçbir ideolojiye alet olmadan hukuk içinde kalıp toplumun değer yargılarına ve vicdanına ters düşmeden, hiçbir ayrım yapmadan zulümlere engel olma ve mazlumlara destek olmak yolunda çalışmaya devam etmesinden, kuruluş yıllarındaki temel ilkeleri doğrultusunda hizmet vermesinden toplumun memnun kaldığını bildiren Şahin Güven, bu ilkeli duruşun uzun vadede toplumun takdirini kazandığını bildirdi.
 
Dinimizin emrinin de zulme razı olmamak, mazlumun yardımına koşmak olduğunu söyleyen Müftü Güven, hangi makam ve mevkide olursa olsun KARDEŞİMİZDE OLSA ZULMÜNE ENGEL OLMANIN ona yardımcı olmak olduğunu söyledi.
 
İnsanların duydukları haberler ve karşılaştıkları olayları detaylarını araştırmadan ön yargı ile ve peşin hükümle karar vermemeleri gerektiğini söyleyen Güven, bu anlayış bizleri adaletli ve güvenilir karar vermeye götürür diye bildirdi.
 
Doğruyu kim yaparsa yapsın doğru, yanlışı da kim yaparsa yapsın yanlış anlayışının ve ön yargısız bakışın erdemli bakış olduğunu söyleyen Güven, yakınlarımız ve kardeşlerimiz de olsa yanlışlarına, zulümlerine engel olmanın erdemli bir duruş olup bugün bu duruşa toplumumuzda büyük ihtiyaç olduğunu bildirdi.
 
MAZLUMDER’in erdemlilik mücadelesinde bıkmadan, yılmadan yoluna devam etmesini dilediğini bildiren Müftü Güven, sonuç alıcı, sistemli çalışmaların önemli olduğunu bildirerek davet ve program için mazlumder yöneticilerine teşekkür etti. BÜLTEN