Güven: 'Kayseri ile ilgili konularda taşın altına elimizi koyacağız'

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) eski rektörü ve Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarette konuşan Güven 'Kayseri ile ilgili konularda taşın altına elimizi koyacağız' ifadelerinde bulundu.

Güven: 'Kayseri ile ilgili konularda taşın altına elimizi koyacağız'

Ziyarette ilk sözü alan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Güven’ teşekkür etti. Altınkaya, 28 yıldır Kayseri’de yaşamış olan ve adeta Kayserili olan Güven’in Kayseri’deki sağlık alanı ile ilgili bilgisinin yüksek olduğunu, bundan sonra da bakan yardımcısı olarak Kayseri’ye, Kayseri’deki sağlık projelerine katkıda bulunacağına inandığını ifade etti. 
 
Gerçekleşen ziyarette konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, ise Cemiyet Başkanı Altınkaya’nın ifadesinde geçen ‘adeta Kayserili olan’ sözüne atıfta bulunarak; “Sayın başkanımız adeta Kayserili diye ifade etti ama ben buna katılmıyorum. Adetayı çıkarıyorum. Ben ne kadar Konyalı ise o kadar da Kayseriliyim. Çünkü 52 yaşındayım, 28 yılım burada geçti. Kayseri ile olan gönül bağımız bitecek değil, Burada anılarımız var, yaşanmışlıklarımız var, dostlarımız var, emeklerimiz, eserlerimiz var Bunları tabii ki unutacak değiliz. Bu anlamda da Kayseri’yi inşallah zaman zaman ziyaret edeceğiz ve Kayseri ile ilgili yapılması gereken her şeyde de elimiz taşın altına koyacağız" dedi.
 
KAYSERİ SAĞLIK ŞEHRİ
 
Sağlık Bakan Yardımcısı Güven, sürdürdüğü açıklamalarında Kayseri’nin bir sağlık şehri olduğunu ifade ederek; “Baktığınızda Kayseri’de iki  tane büyük hastanesi, üniversite hastanesi, şehir hastanesi, bunun yanında gerek özel gerek kamu hastaneleri ve sağlık tesisleri ile bir sağlık şehridir diyebiliriz. Sağlık turizmi açısından da Kapadokya Bölgesi’nde yer alması, Türkiye’de nitelikli bir çok işlemin yapılabiliyor olması anlamında da potansiyeli olan bir şehir” şeklinde konuştu.
 
Kayseri’deki sağlık tesislerinin, sağlığın durumunu, ihtiyaçlarını analiz etmeye yönelik bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Güven, Şehir Hastanesi’nin yüzde 90 fonksiyonu ile faaliyet gösterdiğini, ilerde tam kapasite çalışacağını, günlük 10 bin poliklinik girişi olduğunu ve yüzde 90’a yakın doluluk oranı bulunduğunu ifade ederek, ulaşım ile ilgili bazı sıkıntıların da Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilmeye çalışıldığını dile getirdi. Güven 2 yılda Kayseri’nin gelişimine tanık olduğunu ve Kayseri’nin geleceğinin parlak, bahtının açık olduğunu sözlerine ekledi. 
 
İLAÇ SIKINTISI YOK
 
İthal ilaçların eczanelerde bulunmadığına yönelik sorulan bir soruya ise Güven, fiyatlandırma ile ilgili sorunların dile getirildiğini ve çalışmaların yapıldığını bildirdi. İlaç Eczacılık Kurumunun bununla ilgili çalışmaları yaptığını söyleyen Güven; “Bununla ilgili ciddi bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Ufak tefek problemler olabilir. Onları da en kısa sürede aşacağımızı düşünüyorum” dedi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ