Güvenlik alarmı - 771 Milyon Lira ceza kesildi!

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Güvenilir Gıda'ya dair yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Güvenlik alarmı - 771 Milyon Lira ceza kesildi!

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Güvenilir Gıda'ya dair yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Paylaşımda, Türkiye genelinde yapılan gıda denetimlerine ve bu denetimlerin sonuçlarına dair önemli bilgilere yer verildi.

Güvenlik alarmı - 771 Milyon Lira ceza kesildi!

Açıklamaya göre, bu yıl şu ana kadar 940 bin gıda denetimi gerçekleştirildi ve 16 bin uygunsuzluk tespit edildi. Uygunsuzluklar sonucunda 771 milyon lira idari para cezası kesildiği belirtildi. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 7 bin 800 gıda kontrol görevlisi ile yıllık 1,3 milyon resmi kontrol gerçekleştirdiği ifade edildi.

Bakanlık, uygunsuzluk durumlarında idari yaptırımlar uygulandığını, faaliyet durdurma ve geri çağırma tedbirlerinin devreye alındığını vurguladı. Türkiye genelinde 724 bin gıda işletmesi denetimden geçirilirken, 16 bin 69 işletme hakkında Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulduğu ve 568 işletmeye ise men kararı uygulandığı bilgisi paylaşıldı.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı bu paylaşımda, ‘Üretimden sofraya her adımda GÜVENİLİR GIDA’ vurgusu yapılarak, vatandaşların desteğiyle gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.