Güzel Çay Nasıl Demlenir?
Güzel bir çay içmek istiyorsunuz ama nasıl demleyeceğinizi bilmiyor musunuz işte çay demlemenin püf noktaları haberimizde…
Çay içmeyi seviyor fakat demlediğiniz çayın lezzetini beğenmiyorsanız haberimiz tam size göre.
Çay yemek sonrasında, yemeğin yanında özellikle de kahvaltıda vazgeçilmezler arasında. Özellikle çay tiryakileri güzel demlenmiş bir çay için bütün yolları deniyor.
İşte güzel çay demlemenin püf noktaları…
- Çayı demlemede kullanacağınız suyun kalitesi çok önemli. Özellikle suyun kireçli, klorlu veya kokulu olmamasına dikkat edin.
- Çaydanlık da önemli bir faktördür. Çelik, bakır veya porselen çaydanlıklar tercih edilebilir. Koku yapmaması için özellikle plastik demliklerden uzak durmakta fayda var.
- Çay yapraklarının da kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.
- Eğer vaktiniz varsa çayı soğuk demleyin. Evet yanlış okumadınız çayı soğuk su ile demleyin.
- Çaydanlığın demlik kısmına yeterli suyu koyduktan sonra üzerine 2-3 kaşık demliğin büyüklüğüne göre çayı atın ve kapağını kapatın.
- Çaydanlığın alt kısmına ise soğuk suyu koyun ve ocağa alın.
- Kısıt ateşte yaklaşık yarım saat alt suyu kaynayıp çaylar çökene kadar demleyin.
Afiyet olsun…