Hac'da kesilen kurbanlar nereye gidiyor?

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte Hac görevlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar hac ibadetinin tamamlayıcı bir parçası olan kurban kesme görevini nasıl gerçekleştirecek? Peki kesilen kurbanlar nereye gidiyor? Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…

Hac'da kesilen kurbanlar nereye gidiyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramının ilk günü güneşin doğuşundan itibaren kurban kesimleri başlıyor. Hac ibadetinin tamamlayıcı bir parçası olan kurbanın Harem bölgesi dışında kesilmesinin caiz değildir. Kurbanlar bu bölgede kesilir. İslam’ın 5 şartından biri olan hac ibadetinin, Müslümanların Mekke’de bulunan Kabe’yi ve çevresindeki kutsal mekanları, bu ibadet için tahsis edilen belli zaman dilimi içinde ve usulüne uygun olarak ziyaret edilmesi ve yapılması gerekli diğer görevlerin yerine getirilmesi gerekiyor.

Hac'da kesilen kurbanlar nereye gidiyor?
Kurban Etlerinin Tamamı Türkiye’deki Fakirlere
Hac’da kurban kesimine ilişkin olarak her yıl İslam Kalkınma Bankası ile Diyanet İşleri başkanlığı arasında protokol imzalandı. 2023 hac mevsiminde hacı adaylarının kesecekleri kurbanlarla ilgili protokolün şu an hacda bulunan kiralama ekipleri tarafından imzalanacağını bildirdi.
Bu yıl ki protokolde, Türk hacı adaylarının keseceği kurbanların etlerinin tamamının Türkiye’ye getirilerek fakirlere ve depremzedelere dağıtılması konusuna ilişkin bir madde yer alıyor. Türkiye’ye getirilecek olan kurban etleri, Doğu ve Güneydoğu’daki yoksul halk ile diğer bölgelerdeki fakir vatandaşlara gönderilecek. Kutsal topraklarda hacı adayları, bu yıl en az 70 bin kurban kesecek. Hacı adayları kurban için 100’er dolar ödeyecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca makbuz karşılığında hacılardan tahsil edilecek olan bu paralar, İslam Kalkınma Bankası’nın ilgili hesabına aktarılacak. Suudi Arabistan’da kesilen kurbanların etleri ise daha önceki yıllarda konteynır ve uçaklarla fakir Afrika ülkelerine gönderiliyordu.