Hac Kuralarında Yeni Dönem- Mevcut Kayıtlar Yenilenmeyecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu sene geçen senelerden farklı olarak Hac Kuraları otomatik olarak yenilenmeyecek, yaşlılık engellilik veya farklı durumlardan ötürü Hac Kayıtlarının yenilenmesinde değişikliğe gidildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber, Kayseri haberlerinde…

Hac Kuralarında Yeni Dönem- Mevcut Kayıtlar Yenilenmeyecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu sene geçen senelerden farklı olarak Hac kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecek. Daha önce Hac kuraları otomatik olarak yenileniyordu ancak Başkanlık tarafından alınan kararla bu sene Hac kurası kayıtları adaylar tarafından e-devlet sistemi üzerinden bireysel olarak yenilenecek. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Yapılan Açıklama İse Şöyle:

‘2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşlarımızın kayıtları, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak Başkanlığımızca otomatik olarak yenilenmeyecek.' ifadelerine yer verildi. Kayıt yenileme yapacak vatandaşlar herhangi bir kayıt ücreti ise ödemeyecek 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden kayıt yenileme işlemini gerçekleştirebilecek. 

Yeni Kayıt Tarihleri Belli Oldu!

Daha önce herhangi bir kaydı bulunmayan ve 2025 yılında ilk kez hacca gitmek üzere kaydolmak isteyen vatandaşlar ise ön kayıtlarını 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek. 750 Türk lirası olan ön kayıt ücretini hacı adayları anlaşmalı bankalardan (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) yatırabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın duyuru metnine web sitesinden ulaşabilirsiniz.