Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemi bitti mi?

Hac Umre seyahat acentaları derneği 2025 Hac kuraların ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin geçtiğimiz ayda başladığını duyurmuştu. Peki, Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemi bitti mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemi bitti mi?

2025 yılında Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman biteceğini araştırıyor.

HURSAD, 2025 yılı hac kuraları için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin Ağustos ayı itibariyle başladığını duyurmuştu. Geçtiğimiz yıllarda otomatik olarak yenilenen kayıt yenileme işleminin bu yıl tekrar yapılması istendi. Birçok hacı adayı bu işlemin yenilenmesi gerektiğini bilmiyordu. Bu sebepten dolayı HURSAD sık sık açıklama yaparak vatandaşları bilgilendirdi. HURSAD yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi; ‘2025 yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 5 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacaktır. 2024 yılında kuraya katılan vatandaşlarımızın kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecektir. Kamuoyunu bu konu ile ilgili sık sık bilgilendirmemize rağmen hala kaydını yenilemeyen vatandaşlar bulunmaktadır. Bu neden den dolayı vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz. Kayıtlarını yenilemeyen vatandaşlarımız Hac kurasına katılamayacaktır. Mağduriyet yaşanmaması adına vatandaşlarımızın ivedilikle Hac kuralarını yenilemelerini önemle tavsiye ediyoruz.

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme için son tarih 16 Eylül olarak açıklandı.

Kayıt işlemleri için TIKLAYINIZ...