Hac ve umre de yeni dönem - Trend değişti

1963 yılında kurulan Postalı Turizm, hac ve umre organizasyonlarındaki 60 yıllık tecrübesiyle faaliyetlerine devam ediyor. Şirket sahibi Yusuf Postalı'dan hac ve umre organizasyonu hakkında bilgi aldık. Detaylar haberimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hac ve umre de yeni dönem - Trend değişti

1963 yılında Hacı Mehmet Postalı'nın girişimiyle kurulan Kayseri Postalı Turizm, hac ve umre organizasyonlarındaki 60 yıllık tecrübesiyle Türkiye'nin en köklü firmalarından biri olarak faaliyetlerine devam ediyor. Şirket sahibi Yusuf Postalı, Türkiye genelinde 13 ilde faaliyet gösterdiklerini ve yıllık ortalama 6.000-6.500 kişiyi umreye gönderdiklerini belirtti. Postalı, ‘Allah'ın misafirlerine hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Türkiye'de hac ve umre organizasyonu yapan en eski 2-3 firmadan biriyiz,’ diyerek, babası Hacı Mehmet Postalı'nın, 1962 yılında kendi babasını hacca göndermesiyle bu hizmetin temellerinin atıldığını ifade etti.

Hac ve umre de yeni dönem - Trend değişti
Emekli Müftü Yardımcısı Mustafa Açıkal’dan Rehberlik ve Sağlık Hizmeti Açıklaması

Kurumun hizmetleri hakkında bilgi veren emekli il müftü yardımcısı Mustafa Açıkal, umreye katılımın yüksek olduğunu ve bu durumdan memnuniyet duyduklarını söyledi. Açıkal, ‘Her grubumuzda dini açıdan donanımlı hocalarımız rehberlik yapıyor. Suudi Arabistan'da hem otelde hem de dışarıda görevli personelimiz umrecilere hizmet veriyor’ dedi.

Hac ve umre de yeni dönem - Trend değişti
Açıkal ayrıca, umreye gidenlerin sağlık ve yemek hizmetlerine de değindi. Şeker ve tansiyon gibi sağlık sorunlarına karşı hassas davrandıklarını belirten Açıkal, 7/24 hazır bulunan araç ve şoförlerle umrecilerin sağlık merkezlerine ulaştırıldığını söyledi. Ayrıca, Türk aşçılar tarafından umrecilerin damak zevkine uygun yemeklerin hazırlandığını ve sağlık sorunları olanlara özel menülerin sunulduğunu ekledi.

Hac ve umre de yeni dönem - Trend değişti

Umre Yolculuğunda Yaşanan Zorluklar

Umrecilerin en sık karşılaştıkları zorluklar hakkında konuşan Açıkal, yabancı bir ülkeye gitmenin getirdiği uyum sürecinin bazen zorlayıcı olabileceğini söyledi. ‘Bazı umrecilerimiz hayatlarında hiç uçağa binmemiş olabiliyor. Uyku düzeni, yemek alışkanlıkları ve hava sıcaklıklarındaki değişimler umrecilerimizi etkiliyor. Uyum sürecinde bu tür zorluklarla karşılaşabiliyoruz,’ dedi. Ayrıca son dönemde gençlerin umreye olan ilgisinin arttığını da belirten Açıkal, bu durumun kendilerini çok mutlu olduğunu ifade etti.

Hac ve umre de yeni dönem - Trend değişti