Hadak'ın 30. Yıl etkinliği ses getirdi

Hacılar Belediyesi ile Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Merkezi (HADAK) tarafından bu yıl 30.su düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Hacılar Sütdonduran Yaylası Erciyes Zirve Tırmanışı faaliyeti de yurdun dört bir yanından ve yurt dışından gelen kalabalık bir dağcı topluluğunun katılımıyla başarıyla tamamlandı.

Hadak'ın 30. Yıl etkinliği ses getirdi

Cumartesi günü öğle saatlerinde Hacılar’da toplanan dağcılar, kendilerine tahsis edilen bir kamyonla  Sütdonduran Yaylasına hareket etti. Açık kamyonda bol bol toz teneffüs etmek zorunda kalan dağcılar zor şartlara rağmen gayet neşeliydi. 
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan da akşam saatlerinde gelerek açılış töreninde ve yemekte hazır bulundu. Başkan Özdoğan,yaptığı kısa konuşmada  Erciyes Dağı’na  tırmanış yapacak sporculara kazasız- belasız tırmanışlar ve başarılar diledi. 

Hadak'ın 30. Yıl etkinliği ses getirdi

ÖNCE YEMEK, SONRA KAMP ATEŞİ…

Açılış törenine  faaliyetin   lideri  ile  Kamp sorumlusu Yusuf Hakan Özdemir , dağcılar ve  çok sayıda   vatandaş topluluğu katıldı.  Yemek sonrası kamp ateşi yakıldı  vatandaşların çoğu gecenin ilerleyen saatlerine kadar ateşin çevresinde oturup sohbet etti, şarkılar- türküler söylendi. 
Teknik toplantıda ise çıkış yapacak dağcılara takip edilecek kar buz  rotası hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.Yeterli malzemesi bulunmayan deneyimsiz katılımcılara ise  izin verilmedi. 
İstirahate çekilen dağcılar sabaha karşı 03.30 ‘da kalkarak zirveye hareket etti. 

Hadak'ın 30. Yıl etkinliği ses getirdi

İKİ DAĞCI DÖNÜŞ YAPTI…

40 kişiden oluşan ekipten 2’si rotanın başlangıç noktasından geri dönerken, 38’i   kar-buz rotasını takip ederek  saat 10.00’da  Erciyes Dağı zirvesine ulaştı.  Dağcılar burada yanlarında getirdikleri  kulüplerinin amblemini taşıyan bayraklarla Türk bayraklarını yan yana açtı. Bazıları da 3.917 mt. yükseklikteki ana doruğa çıkış yaptı.
Oldukça başarılı bir faaliyeti öğleden sonra saat 15.00 civarında  Sütdonduran Yaylasındaki kamp yerine  ulaşarak sonlandıran dağcılar, akşam saatlerine doğru çadırlarını sökerek önce Hacılar İlçesine indi, daha sonra da Kayseri’ye varıp bir başka etkinlikte yine beraber olmak üzere  vedalaşarak  dağıldı.

Hadak'ın 30. Yıl etkinliği ses getirdiFotoğraflar: Bekir DEMİRAĞ