'Haklarımız kağıt üzerinde kalmamalı'

Kayseri Barosu İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Zahide Deniz, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne dair yazılı açıklamasında, 'Sahip olduğumuz hakların kağıt üzerinde kalmasını engelleyip, uygulanmasını sağlamak adına çalışma yapma zorunluluğu her geçen gün daha da artmaktadır.' dedi.

'Haklarımız kağıt üzerinde kalmamalı'

'İnsan hakkı' kavramını; insanın salt insan olmasıyla kazandığı haklar biçiminde tanımlayan Deniz, insan haklarının, asırlar boyunca çeşitli yasalarla güvence altına alındığını belirtti. Deniz, "Kişi, bu hakları doğumla hatta doğum öncesinde kazanır. İnsan hakları, bireye, insan olarak sahip olduğu ortak değerlerin sömürü, baskı, şiddet, saldırı ve her türlü olumsuz dış etkiler karşısında korunmasını isteyebilmesi yetkisini verir, evrensel niteliktedir." dedi.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 72. yıl dönümünde olarak kutlanan, 'İnsan Hakları Günü'nde, dünya genelinde yaşanan pandemi dolayısıyla 'yaşam hakkı'nın daha derinden hissedildiğini vurgulayan Deniz, "Ülkemizde ve dünyada; tüm insanların daha iyi koşullarda yaşaması ve hak ihlallerine maruz kalmaması için toplumsal farkındalığı artırmak; sahip olduğumuz hakların kağıt üzerinde kalmasını engelleyip, uygulanmasını sağlamak adına çalışma yapma zorunluluğu her geçen gün daha da artmaktadır. Bu sebeple Kayseri Barosu İnsan Hakları Komisyonu olarak ünlü filozof Konfüçyüs’ün 2500 yıl önce söylediği gibi 'Soylu insan, hak ve adaleti her şeyden üstün tutar' görüşünden hareketle insan hakkı ihlallerini önlenmek ve farkındalık yaratmak adına çalışmalar yapmaktayız." ifadelerini kullandı. Kurumsal Haber