Halaçoğlu ipleri kopardı

CHP'ye yönelik 'dinsiz parti' söylemini kullandığı için Grup Başkan Vekilliği görevinden alınan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, partisi ile ipleri iyice kopardı. Aylardır seçim bölgesine adım atmayan Halaçoğlu'nun yeni dönemde listeye konulmayacağı belirtiliyor.

Halaçoğlu ipleri kopardı

BAHÇELİ’YE ÇOK YAKINDI

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu krizi derinleşiyor. Türk Tarih Kurumu Başkanlığı yaptıktan sonra 2011 seçimlerinde MHP’den Kayseri milletvekili adayı gösterilen ve seçildikten sonra parti içerisinde yıldızı kısa sürede parlayan Halaçoğlu, 7 Haziran seçimlerinde ikinci kez Kayseri’den liste başı yapıldı. Bir kez daha Meclis’e giren ve MHP Grup Başkan Vekilliği görevi yeniden verilen Yusuf Halaçoğlu, Bahçeli’ye de en yakın isimler arasında gösteriliyordu.

MEDYANIN KURBANI OLDU

Halaçoğlu, 7 Haziran seçimlerinde, MHP adına en çok konuşan isimlerin başında geliyordu. Parti görüşlerini medya aracılığı ile sık sık kamuoyuyla paylaşan Halaçoğlu, yaptığı bir açıklama ile adeta siyasette sonunu hazırladı. Katıldığı bir televizyon programında ,“Baykal’a destek verseydik ‘dinsiz’ partinin adayına destek verdiler’ diye bizi suçlayacaklardı” şeklindeki açıklaması ile gündemi değiştiren MHP’li vekil, kendini savunmaya çalışsa da tepkileri bastıramadı.
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP’ye yönelik ‘dinsiz parti’ tabirini kullandıktan sonra AK Parti, CHP ve kendi partisinden de tepkilerle karşılaştı. Bu tepkilere “özür dilemeyeceğim” şeklinde karşılık veren Halaçoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini desteklediğini kamuoyuna açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra MHP Genel Merkezi’nden yapılan kısa bir açıklama ile Halaçoğlu’nun grup başkan vekilliği görevinden alındığı duyuruldu.
Siyasi çevreler, Halaçoğlu’nun, Bahçeli ile yaptığı özel bir görüşmeyi kamuoyuna yansıttığı için görevinden alındığını savunurken, bu gelişmeden sonra Halaçoğlu ile partisi arasındaki ipler iyice koptu. MHP’li diğer iki milletvekili Hasan Ali Kilci ve Süleyman Korkmaz, devamlı olarak Kayseri’de siyasi faaliyette bulunup, gündeme dair açıklamalar yaparken, Halaçoğlu’nun seçim bölgesine adım bile atmaması dikkat çekiyor.

İzmir’de tatilde olduğu ileri sürülen Halaçoğlu’nun, il Başkanlığının yaptığı programlara iştirak etmediği de belirtilirken, 1 Kasım’da yapılacak erken seçimde yeniden aday gösterilmeyeceği yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Bir dönem sosyal medya hesaplarını da etkin bir biçimde kullanan Halaçoğlu’nun, uzun süredir Facebook ve Twitter’dan paylaşım yapmaması dikkat çekiyor. MHP’de liste başına Hasan Ali Kilci’nin, ikinci sıraya da Süleyman Korkmaz’ın konulacağı ifade edilirken, üçüncü sıraya da bir kadın adaya yer verileceği ifade ediliyor.