Halıcı Küçükercan: 'Tarihe sahip çıkalım'

Tarihi Bedesten Çarşısı'nda dokuma halı satıcılığı yapan Ahmet Küçükercan, vatandaşlara neden dokuma halı tercih etmeleri gerektiği ve tarihe sahip çıkılması konusunda görüşlerini paylaştı.

Halıcı Küçükercan: 'Tarihe sahip çıkalım'

Kayseri’nin tarihi Bedesten Çarşısı’nda dokuma halı satıcılığı yapan Ahmet Küçükercan, el halılarının sağlıklı olduğu belirterek; “Benim dükkanımdaki her şey el yapımı, sağlıklı, insanı hasta etmez bu yüzden insanlar el yapımı şeylere yönelmeliler. Benim dedelerim, ninelerim kolay kolay hastalanmazdı şimdi ise öylemi? Naylon halılar, plastik bebekler bizleri hasta ediyor. Tarihimizi unutturuyor bu yüzden insanlarımız daha orijinal olan şeylere yönelmeliler. Bazen turistler geliyorlar, bizim atalarımızdan kalan şeylere o kadar rağbet gösteriyorlar ki şaşırıyorum. Geldiklerinde dünyanın eşyasını alıyorlar. Bizden daha fazla sahip çıkıyorlar atalarımızın mirasına. Peki biz, bizim halkımız ne yapıyor? Naylon makine halılarına rağbet gösteriyorlar, bu yüzden dokuma sanatı bitmek üzere. Halkımızdan tek isteğim kendi atamızdan, dedelerimizden kalan bu sanata biraz olsun rağbet gösterip unutulup gitmesini önlemek, sağlık için, mutlu yaşam için, el dokuması halılara sahip çıkmaları. Onları bir müsvedde gibi kömürlüklere ya da çöpe atmamaları lazım” açıklamalarında bulundu. 
 
Halıcı Küçükercan, dükkanındaki eşyaların Kayseri’nin Bünyan, Ağırnas, Mimarsinan, Yahyalı gibi ilçelerde dokunduğunu ve satılmak üzere kendisine ulaştığını sözlerine ekledi. HABER-FOTO: STAJYER KADİR YÜZÜGÜLDÜ