Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem? (12 Ağustos)
Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : Köfteli Patlıcan Sarma, Zerdeçallı Pirinç Pilav,Semizotlu Taze Fasulye Salatası...
Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler:
4-5 adet patlıcan
Birkaç domates ve biber
Köftesi İçin;
300 gram kıyma (orta yağlı dana kuzu karışık olabilir)
2 adet patates
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
Kızartmak İçin;
Sıvı yağ
Sosu İçin;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı domates sosu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına dilimleyelim. Tuzlu su içerisine alarak, 15-20 dakika bekletelim.
Köfte için gerekli malzemeleri bir kaba alalım, köfte harcını yoğuralım. Köfte harcından parçalar kopararak, şekillendirelim.
Suda bekleyen patlıcanları, kağıt havlu ile kuruladıktan sonra tavada sıvı yağ ile arkalı önlü kızartalım.
Patlıcanlar kızardıktan sonra, aynı tavaya biraz daha yağ ekleyip köfteleri de kızartalım.
Kızaran patlıcanın bir kenarına köfte yerleştirip, rulo şeklinde saralım.
Köfteli patlıcan rulolarını fırın tepsisine yerleştirelim. Aralarına domates veya varsa yeşil biber koyalım.
Yemeğin sosu için, salçayı bir kasede sıcak su ile çözdürelim. Daha sonra domates sosunu da ekleyelim.
Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerine gezdirelim. Önceden ısıttığımız, 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
Herkese afiyet olsun :)
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi:
Pirincinizi soğuk suyla iyice yıkayın ve suyunu süzün.
Tencerenize tereyağınızı ve sıvı yağınızı koyun eriyen tereyağına suyu süzülmüş pirinçlerimizi ilave edelim. Pirinci iyice kavuralım tuzunu ilave edelim.
3 bardak suyu ilave edelim .Zerdeçal ve karabiberinizi de ekleyip karıştıralım. Pilavın kapağını kapatalım, ocağın altını yüksek ısıda açalım ve biraz kaynamasını sağlayalım. Kaynayan pilavı ocağın en kısık tarafına alıp pişmeye bırakalım.
Pilavın piştikten sonra üzerine havlu kağıt serelim ve kapağını kapatalım, dinlemeye bırakalım.
Şimdiden afiyet olsun:).
Semizotlu Taze Fasulye Salatası İçin Malzemeler:
Yarım kilogram taze fasulye
1 bağ semizotu
1 su bardağı mısır
3 adet kırmızı közlenmiş biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz
Limon suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Semizotlu Taze Fasulye Salatası:
İlk önce fasulyeleri temizleyelim, temizlediğimiz fasulyeleri ikiye bölelim ve yumuşayana kadar haşlayalım.
Semizotlarını doğrayalım.
Közlenmiş biberi doğrayalım.
Mısır ve baharatları ekleyip, karıştıralım.
Afiyet olsun .