Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem? (5 Ağustos)

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem? (5 Ağustos)

Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.

Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : Lahmacun – Mercimek Çorbası – Soğan Salatası Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…

Ev Lahmacunu Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

İç harcı için;

1 adet soğan

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

2 adet domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı dolusu salça

1 tutam maydanoz

500g kıyma

1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber

1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için;

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

2 su bardağı su

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem? (5 Ağustos)

Ev Lahmacunu Nasıl Yapılır?

Lahmacunumuzun iç harcı için birkaç parçaya böldüğümüz soğanı, yeşil ve kırmızı biberi rondodan geçirelim. Daha sonra doğradığımız domatesi, sarımsağı, salçayı ve maydanozu da ekleyerek tekrar rondoda çekelim

Hazırladığımız bu karışımı uygun bir kap içerisine alalım ve üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu da ilave ederek tüm malzemeleri elimizle güzelce karıştıralım. Güzel bir kıvam alan harcımızın üzerini streçleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Harcımız dinlenirken bir yandan da hamurumuzu hazırlayalım. Lahmacun hamuru için uygun bir yoğurma kabına aldığımız unun üzerine tuz ve şekeri ekleyerek karıştıralım ve 2 bardak suyu ekleyerek yoğuralım. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edelim. Hazır olan hamurumuzun üzerini de streçleyerek buzdolabına koyalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Dinlenen hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha çıkaralım ve eşit bir şekilde 4 parçaya bölelim. Böldüğümüz parçaları da 3’e bölerek birbirine eşit 12 parça elde edelim. Hamurlarımızı dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirelim. Bezelerimizi tabağa alarak kurumaması için üzerini streç film ile tekrar kapatalım.

Bezelerimizden bir tanesini tezgaha alalım ve üzerine un serpelim ve merdane yardımıyla açmaya başlayalım. Bezelerimizi mümkün olduğunca ince açmaya çalışalım. Yaklaşık 23-24 cm çapında açtıktan sonra pişirme kağıdını hamurumuzun altına yerleştirelim.

Pişirme kağıdımızı açtığımız hamurdan biraz daha büyük olacak şekilde keselim. Kıymalı harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar alalım, hamurumuzun üzerine elimizle güzel bir şekilde yayalım. Lahmacunumuzu altında pişirme kağıdı ile birlikte ısıttığımız tavaya alalım, altı hafif kızarana kadar tavada pişirelim.

Daha sonra lahmacunumuzu fırın telinin üzerine alalım, ızgara ayarında maksimum dereceye getirdiğimiz fırında yaklaşık 250°C'de kenarları kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim.

Fırından aldığımız lahmacunların üzerini temiz bir bez ile kapatalım. Böylece biz diğer bezeleri hazırlarken pişen lahmacunlarımız kurumayacaktır. Lahmacunların pişirme süreleri kısa olduğu için biri pişerken diğerini hazırlarsanız sizin için daha kolay olacaktır. Aynı zamanda her lahmacunda aynı pişirme kağıdını kullanabilirsiniz.

Tüm lahmacunlarımızı bu şekilde pişirdikten sonra servis edebiliriz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

 2 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

2 yemek kaşığı un

1 adet havuç

Yarım yemek kaşığı biber ya da  domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

2 litre sıcak su

5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem? (5 Ağustos)

Mercimek Çorbası Tarifi

Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edelim. İsteğe bağlı olarak salça ekleyelim, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekleri ilave edelim. Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişiririz. Çorba piştikten sonra el blenderi ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır. Eğer blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirilebilir. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyip karıştırdıktan sonra 5 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır. Kıvamı koyu gelirse, bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alalım, bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyerek ocaktan alalım. Mercimek çorbasını servis kasesine alalım, sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirelim ve bir dilim limon ile servis edelim.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem? (5 Ağustos)

Soğan Salatası için Malzemeler

4 adet orta boy soğan

Bir tutam maydanoz

2 yemek kaşığı sumak

1 çay kaşığı pul biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ

Yarım limon suyu

1 çay kaşığı tuz

Soğan Salatası Tarifi

Soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayarak uygun bir kase içerisine alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 5 dakika kadar elimizle ovalayarak yıkayalım. Daha sonra soğanların suyunu süzgeç yardımıyla süzelim. 5 dakika kadar suyunun süzülmesini bekleyelim. Soğanları yıkamazsanız acı suyunu bırakır ve salatanızda istediğiniz lezzeti bulamazsınız. Suyu süzülen soğanları kabımıza alalım. Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim. Yarım limonu sıkalım ve zeytinyağıyla diğer baharatları ekleyip karıştıralım. (Tuzu ve pul biberi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.) Salatamız servise hazır. Afiyet olsun. Püf noktası: Soğan salatasına lezzetini veren sumaktır. Sumak ne kadar bol olursa salatanız o kadar lezzetli olur. Salatanızın suyunu bırakmaması için tuzunu yemeye başlayacağınız zaman atmalısınız.