Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem? (6 Ağustos)
Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz. Detaylar haberimizde..
Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü
Düdüklüde Tavuk Tandır Tarifi
Malzemeler:
1 adet tüm tavuk
1 adet kuru soğan
Yarım limon suyu
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, tuz
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına sıvı yağ, limon suyu, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ve tuzu alıp karıştıralım. Tüm tavuk parçalarını ilave edip sosla karıştıralım. Etleri düdüklü tencereye koyup kapağını kapatıp dolapta bir saat bekletelim. Kuru soğanın kabuğunu soyup bütün olarak etlerin ortasına koyalım, düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve ocağın üzerine alalım. Kısık ateşte 40 dakika pişirelim.
Not: Tavuğa su eklenmeyecek.
4-6 Kişilik Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz
Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinçleri yıkadıktan sonra 5 dakika suda bekletelim.
Tereyağını sıvı yağ ile birlikte tencerede eritelim. Ardından arpa şehriyeleri ekleyip kavuralım.
Renk alan arpa şehriyelerin üzerine süzülmüş pirinçleri ekleyelim ve yaklaşık 2 dakika daha kavuralım.
Sıcak suyu ve tuzu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
Orta ateşte yaklaşık 15 dakikada pişmiş olacak. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakalım. Daha sonra servis edip afiyetle yiyebiliriz.
Etimek Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı:
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra altını kapattım. Şerbeti 10 dakika kadar bekletelim. Bu arada genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıralayalım. Kepçe yardımıyla şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtalım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayalım. Tarifin aslında malzemeler 750 ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer siz de küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyin ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağını ilave ederek 2-3 dakika kadar daha karıştırın ve ocağı kapatın. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin. Afiyet olsun…