Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem? (7 Ağustos)
Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : Tavuk Sote –Kremalı Patates – Mevsim Salatası Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…
Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg tavukgöğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet yeşilbiber
1 adet kırmızıbiber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 su bardağı su
Tavuk Sote Tarifi
Tavuk etini kuşbaşı doğrayalım.
Soğanları yemeklik, biberleri ise ortadan ikiye bölerek doğrayalım, domatesleri de küp küp doğrayalım.
Kısık ateşte tavukları kavuralım.
Suyunu biraz çektikten sonra soğanları, ince kesilmiş sarımsağı ve sıvı yağını ekleyelim.
1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edelim
Biberler soteleşince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edelim.
Son olarak 1 bardak suyu ekleyelim ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
Tavuk Sote Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?
Sarımsakların yanmasını önlemek için daha sonra ekleyim.
Fırında Kremalı Patates
Fırında Kremalı Patates Tarifi İçin Malzemeler
3-4 adet patates
1 paket krema (200 ml)
Kaşar peyniri
Tuz
Yapılışı:
Patatesleri önce soyalım daha sonra daire şeklinde orta boyda keselim. Kullanacağımız kabı yağlayalım ve patatesleri tuzlayıp tepsiye dizelim.
Dizerken üst üste fazla gelmeyecek şekilde dizelim,
Üzerine kremayı dökelim
160 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirleri serpelim kaşar peynirler kızarıncaya kadar fırında pişirmeye devam edelim. Afiyet olsun.
Mevsim Salatası Tarifi İçin Malzemeler
5-6 yaprak kıvırcık
3 adet havuç
1 kutu mısır (220 gr)
Yarım orta boy mor lahana
Yarım demet maydanoz
1 adet turp
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
Mevsim Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak havuç ve turbun kabuklarını ince bir şekilde soyalım ve rendeleyelim.
Mor lahanayı ikiye bölerek ince bir şekilde doğrayalım.
Marulu ve maydanozu da ince ince doğrayalım.
Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra derince bir salata kâsesinin içerisine ekleyelim.
Konserve mısırın suyunu süzerek salataya ekleyelim.
Salatanın sosu için zeytinyağı, limonun suyu ve tuzu bir kâsede karıştırarak salatanın üzerine ekleyelim.
Daha sonra salatayı karıştıralım,servise hazır. Afiyet olsun!