Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem? (8 Ağustos)
Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : Kabak Mücveri – Mercimek Çorbası Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 3 adet kabak
• Yarım su bardağı un
• 2-3 dal yeşil soğan
• Yarım demet maydanoz
• Bir tutam dereotu
• Tuz
• Karabiber
• Pul biber
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?
Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım. Kabak mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derin bir kaba alalım. Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ilave ederek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Ardından suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu ekleyerek karıştıralım. Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım. Isınan yağımıza kabak karışımından bir kaşık dökelim, çevirerek kızartalım. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım. Kabak mücverini servis edelim. Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz
Mercimek Çorbası Tarifi
Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edelim. İsteğe bağlı olarak salça ekleyelim; kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekleri ilave edelim. Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Çorba piştikten sonra el blenderi ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır. Eğer blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirilebilir. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyip karıştırdıktan sonra 5 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır. Kıvamı koyu gelirse, bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alalım, bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyerek ocaktan alalım. Mercimek çorbasını servis kasesine alalım, sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirelim ve bir dilim limon ile servis edelim.
Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 adet havuç
Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
2 litre sıcak su
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Mercimek Çorbası Tarifi
Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edelim. İsteğe bağlı olarak salça ekleyelim, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekleri ilave edelim. Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişiririz. Çorba piştikten sonra el blenderi ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır. Eğer blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirilebilir. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyip karıştırdıktan sonra 5 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır. Kıvamı koyu gelirse, bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alalım, bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyerek ocaktan alalım. Mercimek çorbasını servis kasesine alalım, sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirelim ve bir dilim limon ile servis edelim.