Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem? Üç çeşit yemek tarifimiz!
Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : Etsiz bamya yemeği- pirinç pilavı- fincan tatlısı Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…
Etsiz Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg taze bamya
2 domates
1 soğan
3 yeşil biber
Yarım yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım limon
Baharat (Karabiber, pul biber), Tuz
5 su bardağı sıcak su
Etsiz Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanı yemeklik doğrayarak kavuralım.
Soğanlar pembeleşince doğranmış biberleri ilave ederek biberleri de kavuralım. Ardına küp küp doğranmış domates ve salçayı ilave edelim.
2-3 dk. karıştırın ve yıkanmış temizlenmiş bamyaları ekleyin. 1-2 dakika da bamyalar kavrulunca yarım limon suyunu sıkalım ve sıcak su ilave edelim.
Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek çok karıştırmadan pişmeye bırakalım.
4-6 Kişilik Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz
Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinçleri yıkadıktan sonra 5 dakika suda bekletelim
Tereyağını sıvı yağ ile birlikte tencerede eritelim. Ardından arpa şehriyeleri ekleyip kavuralım.
Renk alan arpa şehriyelere süzülmüş pirinçleri ekleyelim ve yaklaşık 2 dakika daha kavuralım.
Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
Orta ateşte yaklaşık 15 dakikada pişmiş olacak. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakalım. Daha sonra servis edip afiyetle yiyebiliriz.
Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?
Muhallebisi için tencereye sütü, unu ve şekeri alıp karıştıralım ve ocağa koyalım.
Muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Muhallebi piştikten sonra ocağı kapatalım. Son olarak muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Tereyağı eriyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
Hazır olan muhallebimizi içerisini çok az ıslattığımız fincanlara paylaştıralım. Muhallebi soğudukça yoğunlaşacağı için bu aşamada hızlı olmanızı tavsiye ederiz.
Tüm fincanları doldurduktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
Ardından tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
Sürenin sonunda dinlenen ve soğuyan tatlılarımızı dolaptan alalım, ters çevirerek fincanlardan çıkartalım. Fincanların kenarlarından elimizi hafifçe koşesine vurup havasını alalım. Tatlıları daha sonra Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!