Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hamarat ev hanımlarını bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü: tavuk şiş- pirinç pilavı- salata Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

1 kg kadar kemiksiz göğüs eti ya da pirzola

Yeşil biber

Çeri domates

Marine için:

3 yemek kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Kekik

1 çay kaşığı Pul biber

1 yemek kaşığı salça

Yarım çay kaşığı Kimyon

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Fırında Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?

Marine için gerekli malzemeleri karıştırma kabına alalım ve güzelce çırparak hazırlayalım.

Tavuk etlerini küp küp doğrayıp hazırladığımız sosun içine boşaltalım ve güzelce karıştıralım.

Üzerini streç film ile kapatalım ve en az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletelim. Zamanınız yoksa bekletmeden de hazırlayabilirsiniz ancak etlerinizi ne kadar çok marine ederseniz o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır.

Daha sonra streci çıkartalım ve tavukları çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına dizelim.

Yıkayıp saplarını kopardığımız çeri domatesleri ve doğradığımız yeşil biberleri de çöp şişlere dizdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine hepsini aralıklı olarak yerleştirelim.

Önceden ısıttığımız 200°C fırında 30 dakika boyunca etlerimizi ve sebzelerimizi pişmeye bırakalım.

Sürenin sonunda nar gibi kızaran tavuk şişlerimiz servise hazır. Yanında pilav ile ya da marul, domates, ketçap, mayonez ile dürüm yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında tavuk şiş Püf noktaları.

- Tavuk etlerini ne kadar uzun süre marine ederseniz o kadar lezzetli olacaktır.

- Tarifi kemiksiz pirzola eti ile denerseniz göğüs etine kıyasla daha yumuşak olacaktır.

4-6  Kişilik Pilav Tarifi İçin Malzemeler

1,5 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz

 Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinçleri bol suda yıkayın ve en az 5 dakika suda bekletip fazla nişastasını salmasını sağlayın 

Tereyağını sıvı yağ ile birlikte tencerede eritin. Ardından arpa şehriyeleri ilave edip kavurun

Renk alan arpa şehriyelere süzülmüş pirinçleri ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.

Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.

Orta ateşte yaklaşık 15 dakikada pişmiş olacak. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra servis edin, afiyet olsun!

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Salata Tarifi İçin Malzemeler

7-8 yaprak kıvırcık marul

Çeyrek kırmızı lahana

2 adet domates

Yarım limon suyu

1 adet turp

1 adet havuç

2 çay kaşığı tuz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı nar ekşisi

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Salata Nasıl Yapılır?

Öncelikle havucun kabuğunu soyalım. Ardından rendeleyelim.

Turbun kabuğunu da ince bir şekilde soyarak ikiye bölelim ve rendeleyelim.

Marul ve kırmızı lahanayı da ince ince doğrayalım.

Domatesleri küp küp doğrayalım ve tüm sebzeleri derin bir kaseye alalım.Sosu için kaseye zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu alarak karıştıralım.

Hazırladığımız sosu kaseye alarak tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.

Hazır olan salatamızı servis tabağına aldıktan sonra limon dilimleriyle süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.